MUĞLA KADIN GİRİŞİMCİLER KURULUNU AĞIRLADIK
26.03.2021 17:10

TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Çahan, İl İcra Komitesi Üyesi Pınar Canan Topuz, İl İcra Komitesi Doğal Üyesi Selma Ünal, BODTO 3 No’lu Meslek Komite Başkanı ve Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyesi Gamze Demirci, Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkan Yardımcısı Duygu Ağırman ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Basın Yayın Halkla İlişkiler Birim Çalışanı Gizem Göktas,  BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’a nezaket ziyaretinde bulundu.  26 Mart Cuma günü gerçekleşen ziyarette Kadın Girişimciler Kurulu, BODTO Başkanına “İşimiz Temiz Projesi” ile “Babalar ve Kızlar Projesi’ni tanıttı.

Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi Başkanı Mehtap Çahan, İşimiz Temiz projesi ile birlikte hijyen odaklı eğitim programları oluşturarak tüm Türkiye’de temiz, hijyenik, sağlıklı hizmet sunan işletmelere sahip olmayı amaçladıklarına dikkat çekerek şunları kaydetti: “Bu proje turizm açısından en hareketli illerimiz arasında yer alan Muğla’da pilot çalışmalarına başlamış durumda. TOBB Kadın Girişimciler Kurulu liderliğinde, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve OPET işbirliğiyle yürüyecek olan “İşimiz Temiz” Projesi ile mikro işletme olarak adlandırılan; yıllık çalışan istihdamı 10 kişiden az olan, yıllık net satış hasılatı veya mali bilançosundan herhangi biri ise 3 milyon TL’yi aşmayan işletmelerin hijyen kapasitelerini artırmak ve işlerinden duydukları memnuniyetle birlikte gelirlerinin yükselmesi hedefleniyor. Mikro işletmelerin fark yaratması ve normlar dahilinde çalışması için geliştirilecek olan projede Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü iş birliğinde, özel olarak yapılandırılmış hijyen odaklı eğitim programları oluşturulacak.”. Eğitim programlarının pilot illerdeki Halk Eğitimi Merkezi eğitmenleri tarafından MEB’in online eğitim platformu kanalıyla yapılacağını belirten Cahan, “Turizm potansiyelinin yüksek olduğu İzmir, Antalya ve Muğla’da pilot olarak başlatılan projede toplumda farkındalık oluşturarak hizmet sektörüne dahil olan; yeme- içme, konaklama ve ulaşım alanında faaliyet gösteren mikro işletmelerin öne çıkmalarına destek verilecek. Üç ilde toplam 31.500 işletmeye ulaşmanın hedeflendiği proje, 2022 yılının Haziran ayı sonuna kadar devam edecek.” Şeklinde konuştu.

Cinsiyet Eşitliğinin Ve Kadın Girişimciliğinin Özendirilmesini Hedefleniyor

“Babalar ve Kızları” projesi hakkında da bilgiler veren Muğla Kadın Girişimciler Kurulu, bu proje ile Muğla ilinde iş hayatında babalarından bayrak devralan kadınların hikayelerinin dokümante edilerek, örnek teşkil etmesi için çalışılacağını açıkladı. Bu kapsamda Muğla ilinde baba-kız birlikte çalışan ya da babalarından iş devralan kişilerin belirleneceğini açıklayan kurul üyeleri, cinsiyet eşitliğinin ve kadın girişimciliğinin özendirilmesini hedeflediklerini açıkladı.

-“ Ülkemizin aydınlık yüzü kadın girişimcilerimizdir.”

Başkan Kocadon TOBB Muğla Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Mehtap Çahan başta olmak üzere kurul üyelerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür ederek gerek “Babalar ve Kızları” projesine gerekse “İşimiz Temiz” projesine gereken katkıları sunmaya hazır olduklarını bildirdi. “Ülkemizin aydınlık yüzü kadın girişimcilerimizdir. Kadınlar dahil oldukları her alanda başarı göstererek yapılan işlerin de kalitesini arttırmakta, hayatımıza ayrı değer katmaktadırlar. Bunun için elbette kadınlarımızın kendilerini özgürce ifade etmeye ve yeteneklerini de ortaya çıkarmalarına ihtiyaç vardır.” diyen BODTO Başkanı Oda çalışanlarının da büyük çoğunluğunun kadın olduğuna dikkati çekerek kadınların her başarısının kendilerini sevindirdiğini açıkladı.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu liderliğinde yürütülen “İşimiz Temiz” projesinin pandemi önlemlerinin de uygulanmasını kolaylaştıracağını belirten Kocadon, “TOBB ve MEB ortaklığında Kadın girişimcilerin desteğiyle yürütülen bu projenin tüm Türkiye’ye örnek olmasını diliyorum.” dedi. Yeme-içme, konaklama ve ulaşım sektörlerinin hedeflendiği bu projede Muğla’nın da yer almasının sevindirici olduğunu belirten BODTO Başkanı Bodrum’un da bu projeden faydalanması gerektiğini söyledi.