BOTAV YÖNETİM KURULU TOPLANTISI ONLİNE OLARAK YAPILDI
23.02.2021 12:09

Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) Yönetim Kurulu Toplantısı Belediye Başkanı Ahmet Aras Yönetiminde 22 Şubat Pazartesi günü online olarak gerçekleştirildi. Toplantıya Bodrum Ticaret Odası (BODTO) YK Başkanı ve BOTAV YK Üyesi Mahmut Serdar Kocadon, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, BODER Başkanı Halil Özyurt, TÜRSAB Bodrum Yöre Temsil Kurulu Başkanı Yüksel Aslan, BOTAV Genel Sekreteri Serkan Ceylan, TAV Milas-Bodrum Terminal İşletme Müdürü İclal Kayaoğlu,  Milta Bodrum Marina Genel Müdürü Seher Çalı ve BOTAV YK Üyeleri katıldı.

Misyonumuz reklam ve tanıtım tüm gücümüzü buna harcamalıyız

Açılış konuşmasını yapan BOTAV YK Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Tanıtma Vakfı’nın birincil hedefinin Bodrum’u tanıtmak olduğuna vurgu yaparak Vakfın tüm gücü ile buna hizmet edeceğine işaret etti. “Özellikle Bodrum’un yerel değerlerini ön plana çıkararak turizmi yerel kültürel değerlerimizle çeşitlendirmeli, tarihi mekanların yeniden canlandırılması için çalışmalar yapmalıyız.” diyen Aras, 2021 yaz sezonundan oldukça umutlu olduklarını da belirtti.

BODTO Başkanı aşılamada turizm personellerine de öncelik istedi

Pandeminin turizme etkilerini de değerlendiren BODTO Başkanı şunları kaydetti: “Gelen yabancı ziyaretçilerimiz pandeminin etkilerinden dolayı gelecekleri dönemde hizmet alacağı işletmenin hijyen ve temizlik kurallarına uyumunun yanı sıra personelin de aşılamasının yapılıp yapılmadığını sorgulamaktadır. Bu nedenle ülkemizin döviz getirisinde önemli rol oynayan bacasız sanayisi turizm sektörümüzde çalışan personellerin korona virüse yönelik aşılama programında öncelikli olarak aşılanmasının sağlanmasını BODTO olarak ilgili kamu kurumlarımızdan talep ettik. Sektör temsilcilerimizin yaptığı son değerlendirmelerde başta konaklama tesisleri olmak üzere işletmelerin personellerini kendilerinin ücretli şekilde aşılayarak bu süreçte turizm çalışanlarının öncelikli hale getirilmesi önerilmiştir. Bu kapsamda yaklaşan turizm sezonu öncesinde turizm personellerinin kendi işletmeleri tarafından ücretinin karşılanarak aşılanması yönünde izinlerin verilerek gerekli çalışmanın yapılmasının hızlandırılmasını bekliyoruz.”.

Visit Bodrum web sitesi haziran ayında açılıyor

BOTAV Genel Sekreteri Serkan Ceylan toplantıda ‘Visit Bodrum’ projesinin ara yüzlerini anlatarak Bodrum’un dijital ortamda tanıtılmasına olanak sağlayacak sitenin Haziran ayı başında açılacağını duyurdu. “Kullanıcı ara yüzleri ile işletmelerimiz buraya kayıt yapabilir. Bu site üzerinden Visit Bodrum üyeleri kendi takvimlerini yapabilir isteyen işletmeler buradaki üyelere tanıtıcı materyaller gönderebilir.” diyen Ceylan, siteye çok sayıda üyelik beklediklerini belirtti. BOTAV Genel Sekreteri ayrıca Nisan ayında Bodrum’da yapılması planlanan Rally Bodrum projesinden de bahsederek bunun bölge turizmi için oldukça sevindirici olduğunu vurguladı. Vakfın Myndos Kapısı’nın yer aldığı 1. Derece arkeolojik sit alanını açık hava müzesine dönüştürmek için çalıştığını da belirten Ceylan “Bu bölgedeki şahıs arazilerinin uzun süreli tahsisini Bodrum Belediyesi ile birlikte sağladık. Burayı Bodrum’un en büyük açık hava müzelerinden biri yapmak istiyoruz.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Toplantıda TAV Genel Müdürü İclal Kayaoğlu da söz alarak 2021 turizm sezonu ön görülerini paylaştı. Geçen yıllara göre yurt dışı uçuşlarda ülkelerin Bodrum’a talebinin sürdüğünü açıklayan Kayaoğlu Rusya, Polonya, Ukrayna gibi ülkelerin uçuşlarda kapasite artışına gitmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Toplantı sonunda pandeminin sezona etkileri değerlendirilerek il bazında karantina uygulamaları ile salgının daha hızlı kontrol altına alınabileceği ortak görüşüne varıldı.