ARALIK AYI MECLİS TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ
30.12.2020 12:17

Bodrum Ticaret Odası Aralık Ayı Olağan Meclis toplantısı 29 Aralık Salı günü gerçekleşti. Meclis Başkanı İlhan Ersan’ın yönetiminde gerçekleşen toplantıda Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon tarafından Aralık ayı faaliyetleri açıklandı.

1155.jpg

BODTO Başkanı bu dönemde 6 No.lu Meslek Komitesi tarafından pandeminin yeme-içme-eğlence sektörü üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmak üzere hazırlanan çözüm önerileri hakkında lobi faaliyetlerinin sürdüğünü belirterek konuşmasına başladı. “6 No.lu komite üyelerimizin çözüm önerilerini diğer Muğla Oda ve Borsalarına gönderdik ayrıca Ankara’ya da ileceğiz.” dedi. Pandemi önlemleri çerçevesinde üye ziyaretlerine ve görüşmelere devam ettiklerini belirten Başkan Kocadon, üyelere finansman katkısı vermek adına TOBB yönlendiriciliğinde Ziraat Bankası ve Halk Bankası ile protokol imzaladıklarını söyledi. Odanın uluslararası faaliyetlerini geliştirmek için online webinarlara katılmaya devam ettiklerini açıklayan BODTO Başkanı, “9 Aralık 2020 tarihinde Başkanlar Yuvarlak Masa Toplantısında Hindistan, Singapur gibi ülkelerden ticaret odaları yöneticileri ile iş görüşmelerinde bulunurken, 16 Aralık 2020 tarihinde ise Singapur-Hindistan Ticaret Odası moderatörlüğünde, Adana Ticaret Odası ve Rusya Karelia Ticaret ve Sanayi Odası’nın da katılımıyla bir görüşme gerçekleştirdik.” şeklinde konuştu. Yine bu dönemde pandemi kısıtlamaları çerçevesinde yılbaşı tebrik ziyaretlerinin de sürdüğünü belirten Başkan Kocadon, “Kurumumuzla işbirliği içerisinde olarak bizleri ziyaret eden tüm kurum temsilcilerine ve üyelerimize de şükranlarımı sunuyorum. Bugünkü Meclis Toplantımız vesilesiyle de değerli Oda organ üyelerimizin ve tüm Bodrumluların yılbaşını kutlarım. Umuyoruz ki 2021 daha güzel ticari anlamda da daha verimli bir yıl olur.” dedi.

1133-001.jpg

Aylık faaliyetlerin açıklanmasının ardından Meclis Üyesi Toros Demirdöven tarafından 2020 yılı Kasım ayı mizanı açıklandı. Olağan gündemi ile devam eden toplantıda daha sonra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya tarafından 2021 yılı gelir ve gider bütçeleri hakkında bir sunum gerçekleştirildi.

1144.jpg

Meclis Başkanı İlhan Ersan 2020 yılının son meclis toplantısının kapanışında “Tüm Meclis üyelerimize ve bu vesileyle de sizlerin mensup olduğu on meslek komitemizin her bir üyesine ayrı ayrı yıl boyu Odamızda yaptıkları çalışmalar ve sundukları katkılar için teşekkür ederim, yeni yılınızı kutlarım. 2020 yılında yaşanan sektörel sıkıntıların 2021 yılında biraz daha hafiflemesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz.” dedi.