3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ ETKİNLİĞİNE KATILDIK
03.12.2020 14:10

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında bir farkındalık etkinliği düzenledi. Etkinliğe Eski Devlet Bakanı Hasan Gemici, CHP Muğla Millet Vekili Suat Özcan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcıları Önder Batmaz, Emel Çakaloğlu ve Turgay Kaya, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç, Sağlık Vakfı Başkanı İbrahim Akkaya, Sağlık Vakfı Onursal Başkanı Ahmet Azmi Zırh, Kurucu Başkan Birol İnan, BESİAD Başkanı Engin Kaplan, Belgesel Film Yönetmeni Nebil Özgentürk, Bodrum JCI Derneği Başkanı Alper Tanış, Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri, Vakıf Öğrencileri ve eğitmenleri ile diğer STK temsilcileri yer aldı. Online etkinlikte engelli öğrenciler ile Protokol Üyelerinin, Kurum ve Kuruluşların Yöneticilerinin bir araya gelmesi sağlandı.

Bodrum Engelliler Sağlık Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Akkaya açılış konuşmasında Vakfın temel felsefesinin toplumda bir kültür oluşturmak olduğuna işaret ederek şunları kaydetti: “Vakfımızın temel faaliyet alanları öğrencilerimiz için rehabilitasyon, fizyoterapi ve meslek edinme çalışmaları yapmak. Bir takım yurttaşlarımızın beden ve zihin yapıları bizden farklı ve bizim bu kişilere karşı bir sorumluluğumuz var, bir yurttaşlık ödevi olarak bu anlayışı tespit edip topluma da aşılamaya çalışıyoruz. Vakfımıza destek veren herkese teşekkürü borç veriyorum. Kesintisiz 11 yıldır destek aldığımız Bodrum Ticaret Odası’na da ayrıca teşekkür ederim.”.

“Engelli bireylerin yaşam kalitelerini arttırmalıyız.”

BODTO Başkanı, Mahmut Serdar Kocadon ise, “Hepimiz birer engelli adayı olduğumuzu unutmadan, engelli bireylerimizin sosyal hayata katılımına destek olup onlara katkı sağlamalıyız.” diyerek bu bireylerin yaşam kalitelerini arttırmanın önemine vurgu yaptı. Başarılı çalışmalarından ötürü Sağlık Vakfı kurucularına, çalışanlarına ve öğrencilerine teşekkürlerini sunan Başkan Kocadon şunların altını çizdi: “Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya Engelliler Günü olarak kabul edilen 3 Aralık her yıl engelliler haftası olarak kutlanmaktadır. Unutmamamız ve önemle üzerinde durmamız gereken bir husus var ki hiçbir engellimizi sadece bir gün hatırlamamalıyız her gün onlara destek olmalıyız. Çünkü engelli bireylerimizin sosyal hayata katılımını ne kadar çok desteklersek, hayata bağlılıklarını artırmış olup, onları tek başına bir birey olarak daha çok topluma kazandırmış oluruz. Bu çerçevede Bodrum Sağlık Vakfımızın özverili çalışmaları ve başarılı sonuçlara ulaşması bizleri de çok mutlu ediyor. Bodrum Ticaret odası olarak sağlık vakfımızın ve tüm engelli bireylerimizin bir gün değil her gün destekçisi ve takipçisi olmaya devam edeceğiz. Bodrum’da engelli bireylerimizin farkındalığını artırmak için Odamız öncelikle Bodrum Sağlık Vakfı ile sürekli iletişim halinde. Sağlık Vakfı atölyelerinde yapılan ürünlere yönelik sergi ve hediyelik eşya, proje yazımı tekniği ile ilgili desteklerimiz oldu. Bu desteklerle engelli bireylerimizin topluma kazandırılmasını, bizimle beraber diğer kurumlarında farkındalığının artırılmasını sağlamaktayız.”.

Eski Devlet Bakanı Hasan Gemici, CHP Muğla Millet Vekili Suat Özcan, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Emel Çakaloğlu, Vakfın Kurucu Başkanları ve STK Başkanları da etkinlikte söz alarak 3 Aralık Dünya Engelliler Günü hakkındaki duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Sağlık Vakfı öğrencileri de etkinlikte söz alarak mozaik atölyesindeki çalışmalarından bahsettiler. Öğrenciler bu tip etkinlikler ile engelli kişilerin cesaretlendirilmesi gerektiğine dikkat çektiler.