BODTO ÜYE SORUNLARINA ÇÖZÜM YARATIYOR
30.11.2020 14:36

Bodrum Ticaret Odası Başkan Yardımcısı ve 2 No.lu Meslek Komite Üyesi İbrahim Akkaya, İnşaat Meslek Komitesi üyelerinden Numan Balaban ve Ali Mutlu Köse ile birlikte 30 Kasım Pazartesi günü inşaat yatırım alanlarındaki elektrik bağlama süreciyle ilgili üye sorunlarını aktarmak üzere bir dizi ziyarette bulundu.

İlk olarak Bodrum ADM Elektrik Bölge Yöneticisi Mustafa Akdağ’ı makamında ziyaret eden BODTO heyeti şantiye elektriği bağlanması ve yapı kullanım izin belgesi alındıktan sonra elektrik abonelik tesis edilme süreçlerinde yaşanan aksaklıkları Akdağ’a iletti. Sorunların çözülmesi ve azaltılması için hem BODTO üyelerinin hem de idarenin neler yapabileceği konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Akdağ, aksaklıklar yaşanmaması için inşaat sektöründe yapılan yatırımlar hakkında kendilerine bilgi verilmesini isteyerek bu şekilde ihtiyaç duyulan enerji için idarenin de ön bilgisi olacağının altını çizdi. “Üyelerin elektrik işlerini takip eden firma ya da mühendisler tarafından idareye verilen başvuru evrakına iş sahibinin de telefonunu kaydettirmekte fayda var.” diyen Akdağ bu şekilde yürütülen işlerin mal sahibince de takibinin gerçekleştirilebileceğinin altını çizdi. Ayrıca acil olan durumlarda da müdürlüğe bilgi verilmesini öneren ADM Bölge Yöneticisi, işlerin internet üzerinden takip edilebileceği bir sistemin yürürlükte olduğunu da hatırlattı.
Bodrum’daki inşaat sektörünün büyüme hızının idarenin yatırım planlarından daha hızlı ilerlediğine işaret eden Akdağ, “Aksaklıkları en aza indirgemek için müdürlüğümüz gayretli bir şekilde çalışmaktadır.” şeklinde konuştu.

Başkan Yardımcısı Akkaya ve 2 No.lu Meslek Komite Üyeleri ise, “Şantiyelere elektrik bağlatmak için 1,5 ay gibi bir sürece ihtiyaç oluyor.” diyerek, bu sürenin kısaltılması için Bodrum Belediyesi’ne yapılan proje müracaatındaki ön onay sürecinde alınacak bir yazıyla şantiye elektriğinin bağlama sürecinin başlatılmasının uygun olacağını önerdi. BODTO heyeti bu şekilde zaten kısa olan inşaat yapım süresinin daha uygun kullanılabileceğine vurgu yaptı. ADM Elektrik Yöneticilerinin de BODTO üyelerine sunmak istedikleri çözüm önerileri olursa bunları üyelere duyurabileceklerini aktaran Akkaya, amaçlarının iş ve işlem süreçlerinin daha hızlı yürütülmesi ve lüzumsuz enerji kaybı olmadan tamamlanması olduğunu belirtti.

Ardından konuyla ilgili AYDEM Bodrum -Milas Bölge Yöneticisi Meltem Kocabıyık Ballı’yı da makamında ziyaret eden heyet, bölgedeki elektrik perakende sözleşmeler ve abonelikler ile ilgili istişarede bulundu.

Akkaya, üyelerin sorun ve taleplerini ilgili mecralara iletmeye devam edeceklerini belirterek çözüm odaklı yaklaşımları için ADM Elektrik ve AYDEM yetkililerine teşekkürlerini sundu.