TANZANYA BÜYÜKELÇİSİ İLE GÖRÜŞTÜK
12.11.2020 14:51

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Elizabeth K. Kiondo, 12 Kasım Perşembe günü Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Akkaya ve Mehmet Ayaz’ı ziyaret etti. Görüşmede BODTO Yönetim Kurulu Üyesi Arif Ceylan Satı, Meclis Üyesi Gürkan Topan, Finansal Ataşe Stella Kasomangala ve Büyükelçilik Koordinatörü Göksel Seçilmiş de yer aldı.

BODTO Heyeti Bodrum’un turistik özellikleri, doğal güzellikleri ve ticari potansiyeli hakkında Büyükelçi Kiondo’ya bilgi verdi. YK Başkan Yardımcısı Mehmet Ayaz, “Bodrum en güvenli turizm yerlerimiz arasında.” diyerek bölgenin gerek iklimsel gerekse kültürel ve doğal özellikleri ile 12 ay turizme uygun olduğuna vurgu yaptı. YK Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya’da bölgedeki aktif sektörler hakkında bilgi vererek, “Bodrum turizm, yat-imalat, balıkçılık ve inşaat sektörlerinin yoğun faaliyet gösterdiği, dünyaca meşhur bir cazibe merkezi. Tanzanya ile Bodrum arasında kurulabilecek ticari ve turistik işbirlikleri için gerekli çalışmaları yapmaya hazırız. Pandemi nedeniyle askıya alınan etkinlikleri her şey normal düzene geçtiğinde ülkelerimiz arasında geliştirebiliriz ve bunun alt yapısını da şimdiden kurabiliriz.” dedi.

1245.jpg

Tanzanya Büyükelçisi Elizabeth K. Kiondo da “Misafirperverlikleri için BODTO heyetine teşekkür ederim. Biz de kendilerini ülkemizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyarız. Ülkelerimiz arasındaki ilişkileri geliştirmek için de gerekli katkıları vermeye hazırız.” diyerek Bodrum’un güzelliği karşısında çok etkilendiklerini açıkladı.

Görüşmenin ardından Tanzanya heyeti ülkelerini tanıtıcı bir sunum gerçekleştirdi ve iki ülke arasında geliştirilebilecek işbirlikleri için potansiyeli bulunan sektörlerden bahsetti. Sunumda BODER YK Başkan Yrd. Melih Alemdar, YK Üyeleri Kerem Özyurt ve Itır Köylü de yer alarak Bodrum’daki turizm ve konaklama sektörleri hakkında bilgiler paylaştı.

BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları İbrahim Akkaya ve Mehmet Ayaz Büyükelçi Kiondo’ya Bodrum mandalinası ile üretilen ürünlerden hediye etti.

Tanzanya heyeti ardından Bodrum’daki programlarına devam etmek üzere Odadan ayrıldı.