EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI
03.11.2020 16:53

Bodrum Ticaret Odası Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı Meclis Başkanı İlhan Ersan Yönetiminde gerçekleşti.

QNB Finansinvest Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Yurdalan toplantıya konuşmacı olarak katılarak Türkiye Ekonomisi hakkında Meclis üyelerine bilgilendirmeler yaptı. Pandemi nedeniyle bu yıl turizmde büyük bir kayıp yaşandığına işaret eden Yurdalan, toparlanmak için sermayeye ve renovasyona ihtiyaç olduğuna dikkat çekti. 2021 yılı için beklentilerinin çok yüksek olmadığını açıklayan Yurdalan, “Robotik bir dünyaya doğru ilerliyoruz. İş gücünde robotların tercih edilmeye başlanması ile birlikte enerjiye bağımlılıkta azalacak ve talebin azalması ile birlikte petrol fiyatları da düşecektir.” şeklinde açıklamalarda bulundu.

352.jpg

Meclis toplantısına canlı bağlanan QNB Finansinvest Yatırım Danışmanlığı Yöneticisi Tolga Kudaloğlu enflasyon oranları hakkında açıklamalarda bulunarak piyasa koşullarını değerlendirdiği bir sunum gerçekleştirdi. Meclis üyelerinin sorularını da yanıtlayan Kudaloğlu Covid-19 salgınının ekonomik etkilerini yorumladı. “Türkiye ekonomisi global ekonomiye paralel olarak daraldı. Pandemi sebebiyle 1.4 milyon istihdam kaybı yaşanırken Haziran-Temmuz döneminde ise 585 bin kişi yeniden istihdam edildi.” diyen ekonomi uzmanı, mevcut cari açığın ancak 2021 yılı sonunda toparlanmasını beklediklerini bildirdi. Kudaloğlu, enflasyon oranlarının da 2021 yılında stabil olmaya başlayacağını tahmin ettiklerini söyleyerek ülkenin bu yılı eksi büyümeyle tamamlayacağının altını çizdi.

353.jpg

Bodrum Ticaret Odası Faaliyetleriyle Dikkat Çekiyor

Sunumların ardından Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Odanın Ekim ayı faaliyetlerini açıkladı. “Ekim ayı içerisinde protokol ziyaretlerimiz devam etti. Tayini çıkan Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia’yı makamında ziyaret ettik.” diyerek Başkonsolosun bu ziyaretten ötürü büyük memnuniyet duyduğunu bildirdi. BODTO Başkanı, İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Özkan Yılmaz’ın da kendilerine iade-i ziyarette bulunduğunu açıkladı. CHP Muğla Milletvekilleri ile de turizm konusunun gündeme alındığı bir toplantı gerçekleştirdiklerini bildiren BODTO Başkanı bu toplantıda turizme sağlanan kredi faizlerinin düşürülmesi gerektiğine dikkat çektiklerini söyledi.

“Ayrıca bu ay online toplantı katılımlarımızı da sürdürdük, TOBB tarafından düzenlenen Konsey Toplantısı, Ege Bölgesi Odalar Toplantısı ve Muğla il/ilçe Oda/Borsaları müşterek toplantılarına katılarak görüş ve önerilerimizin Ankara’ya iletilmesini sağladık.” diyen Başkan Kocadon uluslararası ilişkiler açısından da Hindistan ile ilişkileri geliştirdiklerini belirtti. 27 Ekim günü Hindistan İş Grubu (IBG) Ticaret Odası yetkilileri ve üyeleri ile bir webinar gerçekleştirdiklerini duyuran BODTO Başkanı üyelerin ticari işbirlikleri kurması için görüşmelerin sürdüğünü açıkladı.