VİSİTBODRUM PROJE TANITIM TOPLANTISINA KATILDIK
24.09.2020 10:18

Dünyanın en önemli kentlerinin internet üzerindeki tanıtım sitelerinin adresine dönüşen visit(lokasyon).com konsepti doğrultusunda oluşturulan visitbodrum.com adresinin tanıtımı için 23 Eylül Çarşamba günü Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) tarafından tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Ramada Resort by Wyndham Bodrum Otel’de gerçekleşen toplantıya Bodrum Ticaret Odası Başkanı ve BOTAV YK Başkan Yardımcısı Mahmut Serdar Kocadon da katıldı. BODTO Başkanı projeyi yorumlarken Bodrum için bir ihtiyaç olan dijitalleşme konusunda  visitbodrum.com adresinin önemli bir açığı kapatacağını belirterek, “Bodrumumuz için güzel projelerin her zaman destekçisiyiz. Bodrumvisit.com web sitesinin tüm bodrumseverlere hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Toplantıya Bodrum Belediye Başkanı ve BOTAV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aras, Belediye Başkan Yardımcıları Ummahan Yurt, Emel Çakaloğlu, Hüseyin Tutkun, Önder Batmaz, Tayfun Yılmaz, Belediye Meclis Üyeleri, BODER Başkanı Halil Özyurt, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Deniz Ticaret Odası Başkanı Orhan Dinç, siyasi parti temsilcileri, BOTAV Genel Sekreteri Serkan Ceylan, BOTAV Yönetim Kurulu Üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Yeni Bir Tanıtım Konsepti

‘Visit Bodrum’ projesi tanıtım toplantısının açılış konuşmasını gerçekleştiren BOTAV Genel Sekreteri Serkan Ceylan; “Bugün, tüm dünyanın gözlerinin önü olarak tanımlayabileceğim internet ortamında Bodrum, tarihinde görülmemiş bir güce kavuşmak üzere yola çıkıyor. Varlık nedeni Bodrum’un ulusal ve global anlamda tanıtım çalışmalarını yapmak olan Bodrum Tanıtma Vakfı’nın 24 yıllık tarihinde çok önemli bir ana Visit Bodrum projesine tanıklık edeceğiz. Önümüzdeki yıl bu günlerde, Bodrum’un internet ortamındaki en büyük bayrak taşıyıcısı olacak olan visitbodrum.com sitesini hep beraber hayata geçirmiş olacağız. Aynı zamanda bu projenin temeli olan yeni tanıtım konseptimizi de dijital dünyaya taşımış olacağız” dedi.

Çok Yönlü Bir Web Sitesi

Projeyi yürüten 4A Labs Genel Müdürü Hasan Hemşindereli ‘Visit Bodrum’ projesinin konseptini anlatan bir sunum gerçekleştirdi. Hemşindereli “Yapmaya çalıştığımız şey, her şeyden önce dünyada bir örneği olmayan proje. Daha doğrusu dünyada benzeri çok ama daha iyisi yok. Dünyada şehir bazlı yüzlerce web sitesi var ama hepsi temelinde ya şehri tanıtmaya yönelik ya da satış kanallarının web siteleri. Biz sadece bilgi veren bir web sitesi yapmayacağız. İnsanların girmekten keyif alacağı ve Bodrum’un tanıtılacağı en optimal platformu tasarlamaya çalışıyoruz.” dedi. Dünyanın herhangi bir yerinden herhangi bir kullanıcının Bodrum’a gelmeden tatil planını visitbodrum.com sitesinden gerçekleştirebileceğini belirten Hemşindereli, “Misafirler, Bodrum’da nerede kalıp nereleri gezebileceğini, nerelerde yemek yiyebileceğini görecek, diledikleri gibi tatil planlarını yapabilecekler ve bu planları sistem içerisindeki ajandalarına kaydedip mobil uygulama üzerinden rahatlıkla takip edebilecekler. Bir sosyal ağ da oluşturarak etkileşimi artırmak istiyoruz. Platform içerisinden uçak bileti satışı, restoran ve otel rezervasyonları yapılabilecek. Ayrıca konser, tiyatro ve etkinlikler için bilet satın alınabilecek. Kişisel favori mekan ve etkinlik listesi oluşturabilme imkanının yanı sıra, işletmelerin oluşturduğu kampanyalardan da faydalanma fırsatı olacak…” diye konuştu.

Bodrum İçin Dijital Fayda

Bodrum Belediye Başkanı ve BOTAV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aras ise bu proje için duyduğu heyecanı belirtirken, “Çok sevdiğimiz Bodrum’u her mecrada, hiçbir şekilde dağınıklığa meydan vermeden bir arada toplayacak, içindeki profesyonellerle ve ürettiği içeriklerle birlikte, Bodrum’u dünyada hak ettiği yere getirebilecek bir projeyle karşı karşıyayız. 1.5 yıldır üzerinde çalıştığımız konulardan bir tanesi Bodrum’un dijital dünyada zayıf ve eksik olmasıydı. Bodrum’u tanıtan farklı mecralar var ama bir kurumsal yapı altında bu gerçekleştirilememişti. Ama  bütün paydaşları bir araya toplayan bu projenin artık bizim bu eksiğimizi ve ihtiyacımızı tamamen gidereceğini düşünüyoruz. Hep birlikte bu projeye sahip çıkacağız ve içini dolduracağız. Bizlerden sonra da devam edebilecek bir yapıyı burada oluşturacağız…” dedi.

Visit Bodrum projesinin konseptine, www.botav.org.tr adresinde yer alan “Turistik sitemiz” bölümünden, sunum kitini indirerek veya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.