Duyuru Arşivi
ŞİRKETLERE UETS KULLANIM ZORUNLULUĞU
15.09.2020 17:12

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nden (TOBB) Odamıza gönderilen yazıda; 15 Mart 2018 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan İcra ve İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun’un 48 inci maddesi ile 7201 sayılı Tebligat Kanunun, Elektronik Tebligatı düzenleyen 7/a maddesi değiştirilerek, bazı kurum ve kuruluşların 01.01.2019 tarihinden sonra Tebligat Kanununca yapılacak tebligatların elektronik olarak almasının zorunlu tutulduğu belirtilmiştir.

Bu kapsamda sermaye şirketlerinin de tebligatlarını bu yolla almasının zorunlu hale geldiği, Ticaret Bakanlığı’nca şirketler için birer UETS adresi oluşturulduğu ve şirketlere tebliğ edildiği belirtilmiş olup, şirketlerin bu adreslerini aktif hale getirerek, tebligatlarını bu yolla almaya başlaması beklenmektedir.

Tüm üyelerimizin bilgisine ve dikkatine sunarız.