BODTO’DA HES UYGULAMASI BAŞLADI
16.09.2020 09:08

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinden gelen yazı kapsamında Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışanlar ve ziyaretçi girişlerinde uygulamaya başlanan HES kodu bildirme ve sorgulama zorunluluğu uygulanmaya başlanmıştır. Bu kapsamda aynı uygulama Odamız hizmet binasına girişlerde de uygulanacaktır.

Bodrum Ticaret Odası başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında başlayan uygulama ile iş veya ziyaret için gelecek üyelerimiz ve ziyaretçilerimizden HES kodlarını hazırlamalarını rica ediyoruz. e-devlet üzerinde yapılan kontrolden sonra riskli bir durum olmadığı takdirde misafir ya da ziyaretçi kabul edilecektir.

Özellikle yoğun istihdam sağlayan işletmelerimiz başta olmak üzere, tüm firmalarımızın Covid-19′ un işyerinde yayılımını önlemek, çalışanların sağlığını korumak ve riskli kişileri kontrol edebilmek amacıyla benzer bir kontrol sisteminin hayata geçirilmesini öneren BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S: Kocadon, “En kısa zamanda pandeminin tüm etkilerinin ortadan kalkması için tüm önlemleri almalıyız.”diyerek HES uygulamasının BODTO’da başladığını duyurdu.

HES KODU NEDİR?

Hes (Hayat Eve Sığar) Kodu, T.C. Sağlık Bakanlığı covid-19 önlemleri kapsamında zorunlu hale gelen yeni bir uygulama olup, Bakanlık servisleri tarafından riskli durumların engellenmesi için kontrollerin yapılmasını kolaylaştırmaktadır.

HES KODU NASIL ALINIR?

1)      Akıllı telefon / tabletten Hayat Eve Sığar uygulaması indirerek,

2)      E-devlet üzerinden

3)      HES yazıp aralarında boşluk bırakarak sırayla; T.C. Kimlik No, Kimlik Seri No son 4 hanesi ve Paylaşım süresi(gün sayısı olarak) yazıp 2023’ e mesaj göndererek alabilirsiniz.