ÜYELERİMİZE GÜVENLİ TURİZM SERTİFİKASYONU İÇİN İNDİRİM
13.07.2020 15:08

“Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı” çerçevesinde Bodrum Ticaret Odası ve TÜV AUSTRIA TURK Belgelendirme, Eğitim ve Gözetim Hizmetleri Limited Şirketi arasında sadece Odamız üyelerinin kullanıma yönelik özel bir indirim protokolü 07 Temmuz 2020 tarihli Yönetim Kurulu kararı ile imzalandı.

Protokol kapsamında BODTO üyelerine %40’a varan indirim uygulanacak.

İmzalanan protokol kapsamında, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı” tarafından yürütülen “Güvenli Turizm Sertifikasyon Programı” çerçevesinde Güvenli Turizm Denetim ve Sertifikasyonları için BODTO üyeleri indirim hizmeti alabileceklerdir. Protokol çerçevesinde;

• Konaklama, yeme-içme ve rekreasyon (otel, motel, restoran, kafe ve eğlence merkezi işletmeciliği)

• Taşıma/transfer, seyahat-tur organizasyonu (seyahat acenteliği, tur operatörlüğü ve rehberlik)

• Havacılık (havayolu ve havaalanı işletmeciliği) işletmeleri

Güvenli Turizm Denetim ve Sertifikasyonları için Bakanlık ücretlerinden TÜV AUSTRIA TURK tarafından BODTO üyelerine %25 ile %40 indirim avantajı sağlanacak.  31 Aralık 2021 tarihine kadar 1 aylık sözleşmelerde %25 indirim, 3 aylık sözleşmelerde %35 indirim, 6 aylık sözleşmelerde %40 indirim yapılacaktır.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, covid-19 pandemisi ile yeni ve güvenli tesis ve turizm kriterlerinin önem kazandığını belirtirken, “Üyelerimiz açısından zorlu bir sezon başlangıcı oldu. Bu nedenle gerekli hijyen kurallarının yerine getirilmesi, tüm önlemleri alan tesislerimizle tüm misafirlerimizi kabul ediyoruz. Bu süreçte işletmelerimiz güvenli turizm sertifikası alarak sürdürülebilir bir turizm için ilk adımlarını atıyor. BODTO üyelerimize yönelik indirim protokolü ile sertifikasyon çalışmalarının işletmelerimizde daha kolay ve doğru şekilde yürütülmesini bekliyoruz.” Diyerek indirim anlaşmasından BODTO üyelerinin faydalanacağını belirtti.