BOTAV OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTISINA KATILDIK
13.07.2020 11:17

Herodot Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Halil Özyurt, Bodrum Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Erol Erdoğan, IMEAK Deniz Ticaret Odası Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç ve BOTAV Yönetim Kurulu Üyeleri katıldı.

BOTAV Genel Kurulu olağan gündemiyle divan heyetinin oluşturulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. BOTAV Genel Sekreteri Serkan Ceylan 2019 yılı faaliyet raporunu sunarak katıldıkları fuarlar hakkında bilgiler verdi. Pandemi dolayısıyla birçok fuarın iptal edildiğini belirten Ceylan, "Gelecek yıl büyük ihtimalle, yurtdışında mevcut fuarların bir kısmı açılmayacak. Bu da tanıtım faaliyetlerinin dijitale kayması anlamına geliyor. Bu süreci en iyi şekilde geçirebilmek için, hep birlikte yeni normale uygun bir strateji belirleyip, yeni bir altyapı kurarak birlikte üstesinden geleceğimize inanıyorum" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı ve Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Aras; konuşmasında "Bodrum Tanıtma Vakfı, ülkemizin global turizm değeri olan Bodrum için çok büyük önem arz etmektedir. Ben de bu kurumun başında olmaktan gurur duyarken, önümüzdeki süreçte bu kurumun daha ileri giderek, Bodrum'a daha fazla katkı sağlaması için çalışacağımın sözünü  veriyorum. 24 yıllık bu vakıfta Bodrum turizmcileri, Bodrum'un tanıtımı için çok büyük emekler vermiştir. Bu salonda bulunan herkes, Bodrum turizmi için çabalayan, taşın altına elini koyan insanlar. Geçmişte şu eksik yapıldı diye bir iddiamız olamaz. Ancak günün şartlarına tekrar uyum sağlamak için yeni trendlere uygun çalışmalar ve güncellemeler yapmak lazım" dedi.

Konuşmaların ardından, Recai Çakır, Emir Bağ, Dursun Külcü ve Ahmet Biçer'e BOTAV Onur üyeliği unvanı ile birlikte plaket takdim edildi. Genel kurul, yeni tanıtım stratejisinin anlatıldığı sunumun gösterimi ile son buldu.