ODAMIZ 43.HİZMET YILINI KUTLUYOR
27.05.2020 16:46

Bodrumlu tüccarların bir araya gelmesiyle 27.05.1977 yılında kurulan Bodrum Ticaret Odası bugün 43. kuruluş yılını kutluyor.

Kurulduğumuz ilk yıllarda bir personelle 25-30 üyeye hizmet veren Bodrum Ticaret Odası, bugün yürüttüğü başarılı çalışmalar ve hizmetler sonucunda Bodrum’un ticaret hacminin de gelişmesiyle, 30 personeli ile 7.000’e yaklaşan üyeye hizmet veren, kurumsal bir yapıya ulaşmıştır.

43. yılında 5 Yönetim Kurulu Başkanının ve 7 Meclis Başkanının hizmet verdiği Bodrum Ticaret Odası, son dönemde yaptığı çalışmalarla birçok ilke imza atmıştır. Bodrum Ticaret Odası çalışmalarıyla 2006 yılında ISO 9001:2018 Kalite Belgesini alan Muğla’daki ilk Oda olurken, Mayıs 2007 yılında TOBB Akreditasyon Sistemi kapsamında gereklilikleri yerine getiren Akredite Oda unvanını almaya hak kazanmıştır. Bu tarihlerden bu yana bu belgelerini başarılı şekilde devam ettiren Odamız, başta Bodrum ve Bölgemizin ticari, sosyo-ekonomik yaşamının planlanması ve sürdürülebilir bir yaklaşımla geliştirilmesi amacıyla faaliyetlerine devam etmektedir.

whatsapp-image-2020-05-27-at-16.37.19-(1).jpeg

BODTO’nun kuruluş yılı kapsamında Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Odamız üyelerine yayınladığı kutlama mesajında; “ BODTO’nun ilk hizmet adresi, Bodrum’un ünlü marketlerinden Bekir Çilek Bakkaliyesinin üst katı, bunu takip eden yıllarda ise Belediye Pasajı ve Belediye Gıda Çarşısında hizmet verilmiştir. 1996 yılında ise hazineye ait Yokuşbaşı Mahallesinde 600 m2’lik taşınmaz satın alınmasıyla yeni hizmet binasının temellerini atan Bodrum Ticaret Odası 1998 yılının Ağustos ayında kendi binasından hizmet vermeye başlamıştır. Bodrum’un artan ekonomik hareketliliği ile BODTO, daha kaliteli ve kurumsal hizmet verebilmek amacıyla,18 Eylül 2017'de Konacık Mahallesinde bulunan 1.801 m2’lik alan üzerine kurulan yeni hizmet binasına taşınarak hizmetlerine devam etmektedir. Bu geçen süre, 43 yıl gerçekten bir kurum açısından tarihe tanıklık etmek demek. Bodrum Ticaret Odası çatısı altında Bodrum ekonomisine katkı veren tüm personellerimize, geçmiş dönemlerde görev almış başta meclis başkanlarımıza, yönetim kurulu başkanlarımıza, yönetim kurullarımıza, meclis üyelerimize ve komite üyelerimize teşekkür ederiz. Nice yıllarda Bodrum Ticaret Odası Bodrum ekonomisine hizmet etmeye devam edecektir.” diyerek görüşlerini dile getirerek Odamızın 43.hizmet yılını kutladı.