BODTO MECLİSİ 5. KEZ ON-LİNE TOPLANTISINI TAMAMLADI
25.05.2020 22:03

Bodrum Ticaret Odası Meclisi, 25 Mayıs 2020 Cumartesi günü Mayıs ayı toplantısını yine yoğun katılımla gerçekleştirdi.

Covid-19 pandemisi ile birlikte olağan toplantılarının sayısını artırarak, on-line olarak beşincisi gerçekleşen BODTO Meclis toplantısı Meclis Başkanı İlhan Ersan başkanlığında bir araya geldi.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon gerçekleşen Oda faaliyetleri ve güncel bilgileri meclis üyeleri ile paylaştı. Özellikle Bodrum’un tanıtımının bu süreçte güçlendirilmesi için tanıtım videolarının hazırlandığı yakın dönemde tamamının paylaşılacağı belirtildi.

Başta “Esnafına Sahip Çık Bodrum” projesi olmak üzere BODTO projeleri ve detayları paylaşılırken, çeşitli kanalların kullanılarak projenin Bodrum geneline ulaşması ve yerelin güçlendirilmesi için farkındalık yaratılması gerektiği vurgulandı.

BODTO meclisi olağan gündemi görüşülürken özellikle sair işler maddesi yine BODTO meclis üyelerinin görüşlerini paylaşarak, sektörel sorunların ve çözümlerin paylaşılmasıyla oldukça önemli sonuçları ortaya çıkardı.

Özellikle sosyal mesafe ve kapasitelerin yarı yarıya kullanılması sebebiyle işletmelerin büyük sıkıntılar içinde olduğu, bu yaşanılan zorlu sürecin ise olumsuz sonuçlarının tüm Bodrum’u ilerleyen süreçte daha çok etkileyeceği belirtildi.

Normalleşme süreci ile başta kuaförler, berberler ve AVM’ler açılmasına rağmen, pek çok kişinin temkinli davranması, denetimlerin özenle yürütülmesi gerektiği görüşülen başlıca konular arasında yer aldı.

Özellikle Vakıflara bağlı kira ödemelerinin yeni düzenlemelere ihtiyacı olduğu, özellikle sertifikalı covid-19 eğitimlerinin üyelerimizin beklentisi olduğu, villa turizmine olan talebin ise oldukça iyi olduğu, turizm sektöründe özel turizm hizmetlerinin ise rağbet göreceğinin altı çizildi.

İlerleyen günlerde planlanan çalışmaların üyeler ve kamuoyu ile paylaşılmasına karar verilerek, toplantı meclis üyelerinin görüşlerini dile getirmesinin ardından son buldu.