KOBİ’LERE BÜYÜK NEFES
07.05.2020 15:40

KOBİ’lerin ülke ekonomisine sağladığı katma değerin bilinciyle, esnafın ve küçük işletmelerin ihtiyaçlarına kolay, hızlı ve uygun maliyetle çözüm sunmayı öncelikleri arasında gören DenizBank, bu amaçla TOBB öncülüğünde yeni bir anlaşmaya imza attı. Koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak amacıyla, Cumhurbaşkanlığımızca açıklanan, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi kapsamında, KOBİ’lere düşük faizli kredi sağlamak için hayata geçirilen ‘TOBB Nefes Kredisi’ projesinde DenizBank katılımcı banka olarak yer aldı.

Bu anlaşma kapsamında DenizBank Nefes Kredisine başvuru yapma fırsatı yakalayan Bodrum Ticaret Odası üyeleri Nefes Kredisine yoğun ilgi gösterdi.

07 Mayıs 2020 Perşembe günü Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon’un ev sahipliğinde Bodrum’da bulunan DenizBank şubelerinin müdürlerinin katılımı ile bir basın açıklaması yapıldı.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Denizbank Bodrum Şube Müdürü Murat Selçuk, Bodrum Çarşı Şube Müdürü Birhan Kurt, Bodrum Ortakent Şube Müdürü Funda Yoran, Turgutreis Şube Müdürü Deniz Dönel, Yalıkavak Şube Müdürü Recai Baran’ın katıldığı toplantının ardından yaptıkları açıklamada, Odamıza kayıtlı üyelerimizden cirosu 25 Milyon TL’ye kadar olan işletmelerin 100.000-TL’ye kadar olan finansman imkanından faydalanabileceklerini belirterek projenin Bodrum kobilerine hayırlı olmasını dilediler.

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon; Odalarımız, TOBB ve KGF desteğinde yıllık yüzde 7,5 faiz oranı ile kredi kullandırıp, KOBİ’lere nefes aldıracak “Nefes Kredisinin” 2020 senesinde 6 ila 8 ay anapara ve faiz ödemesinin olmayacağını, geri ödemelerin ise 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacağını belirtirken, “ geçtiğimiz haftadan bu yana ciddi ve yoğun bir başvuru oldu. Odamız üyelerinin finansman sorunlarını çözmesini temenni ediyoruz. Önümüzde belirsiz bir süreç var, pandeminin ülkemizde etkilerinin yaşanmaya başlamasıyla BODTO olarak üyelerimizin menfaatlerini korumak en öncelikli hedefimizdir. Bodrum gibi hizmet ağırlıklı ekonomilerde ise başta turizm sektörümüz için 2020 yılı umutlarımızı söndürmemeye çalışıyoruz. Ancak ayakta kalmak, istihdam yaratmak, üstüne para kazanmak oldukça zor olacak. Üyelerimizin tüm finansman ihtiyaçlarının başta nefes kredisi olmak üzere uygun faizli kredilerle çözülmesi bu süreci en doğru şekilde yönetmek açısından kolaylaştırıcı olmalıdır.”diyerek görüşlerini dile getirdi.

Toplantı kredi detaylarının paylaşılmasının ardından sona erdi.