BODRUM TİCARET ODASI ŞEKER BANK İLE PROTOKOL İMZALADI
22.04.2020 15:40

Covid-19 pandemisi nedeniyle zor günler geçiren Bodrum Ekonomisine nefes aldırmak adına 22 Nisan Çarşamba günü Bodrum Ticaret Odası ve Şeker Bank arasında protokol imzalandı. BODTO üyelerinin sektörlerine göre uygun krediler almaları için yapılan anlaşma ile düşük faizli kredi almanın mümkün olacağı açıklandı.

“Biliyorsunuz ki ekonominin lokomotifi olan turizm beraberindeki 58 sektörü de doğrudan ya da dolaylı olarak beslemekte. Turizm darbe alınca diğer sektörler de buna bağlı olarak etkileniyor.” diyen Bodrum Ticaret Odası Başkanı, 2020 turizminden ümitli iken Covid-19 gibi bir salgını hesaba katmadıklarını ve kötü bir düşüş yaşadıklarını belirtti. Bodrum ekonomisinin büyüklüğüne dikkat çeken Mahmut Serdar Kocadon, bu düşüşün ardından tüm özel bankalara kredi imkanları sağlamaları konusunda çağrıda bulunduğunu söyleyerek Şeker Bank’ın bu konuda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek çağrısına kulak verdiğini açıkladı. “Şeker Bankımızın esnafımıza sağladığı imkanları diğer bankalarımızdan da bekliyoruz” diyen Kocadon, BODTO üyelerinin bir nebze olsun nefes almalarını sağlayacak çözüm önerileri için çalışmaya devam ettiklerini vurguladı.

Şeker Bank Bodrum Şube Müdürü Yüksel Yurtsever ise, “Mevcutta Bodrum Ticaret Odamız ile Mart ayı başında bir protokol zaten imzalamıştık, Sayın Kocadon ile bu pandeminin ardından ise görüşmelerimiz devam etti ve kendisinin çağrısına kulak vererek bir destek paketi hazırladık, A’dan Z’ye tüm işletmelerimize destek vereceğiz.” dedi. 3 ay, 5 ay gibi ödemesiz dönemlerin de olacağının altını çizen Yurtsever, faizleri oldukça aşağı çektiklerini söyleyerek işletme sahiplerinin Şeker Bank Bodrum Şubesini arayarak ya da e-posta göndererek sağlanan kredi imkanları hakkında detaylı bilgi alabileceğini belirtti.

Şeker Bank İletişim Bilgileri

ŞekerBank T.A.Ş Bodrum Şubesi Müşteri Temsilcileri:

Mert Tayaz: 0541 885 56 65

Soner Kuşçu: 0505 641 91 68

Ecem Gök: 0507 629 91 88

Tel: 0252 313 54 61 / 5300 / 5301

Faks: 0216 453 71 93

mert.tayaz@sekerbank.com.tr

soner.kuscu@sekerbank.com.tr

ecem.gok@sekerbank.com.tr

Banka tarafından kredi için talep edilen belgeler;

1. 2017-2018-2019 Yıllarına Ait Gelir Beyannamesi
  2. 2017-2018-2019 Yıllarına Ait Detaylı Mizan (Excel Formatı)
  3. Oda Kayıt Belgeleri
  4. Vergi Levhası