MUĞLA’DA, SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI İLE EL ELE
04.02.2020 13:32

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda 3 Şubat 2020 Pazartesi günü Muğla İli genelinde faaliyet gösteren tüm Sivil Toplum Kuruluşlarıyla bir araya gelerek toplantı gerçekleşti.

Toplantıya Bodrum Ticaret Odasısını temsilen Meclis Üyesi Murat Pahna, Sivil Toplum Kuruluşlarından; Bodrum Sur-Koop. Başkanı Ramazan Özkaya, Sur-Koop. Muğla Birlik Başkanı Serhat Kozinoğlu, Muğla Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Uluhan Korkut, Köy-Koop. Başkanı Eray Çiçek, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliği Başkan Yardımcısı Yılmaz Kaya, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliğinde Görevli Veteriner Hekim Yasin Kırgız, Seydikemer Ziraat Odası Başkanı Muhsin Gümüş, 187 Sayılı Muğla Tarım Kredi Kooperatifi, Fethiye-Seydikemer Süt Birliği, Milas S.S Uyku Vadisi Koop., Milas Süt Birliği, Muğla Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Fethiye Ziraat Odası, Muğla Veteriner Hekimler Odası, Milas İç Su Ürünleri Üreticileri Birliği, Muğla Alabalık Yetiştiricileri Birliği, S.S 152 No.'Lu Milas Pamuk Yetiştiricileri T.S.K, S.S 153 No.'Lu Milas Zeytin Ve Zeytinyağı T.S.K, Muğla Ticaret Borsası, Muğla Ticaret Borsası, Ege Yaş Meyve-Sebze İhracatçıları Birliği, Bodrum Ziraat Odası, Ula Ziraat Odası, S.S Muğla Or-Koop. Birliği, Dalaman Ziraat Odası, Ortaca Ziraat Odası, Dalko Su Ürünleri Kooperatifi, Milas Tariş Zeytinyağı Koop., Menteşe Ziraat Odası, Milas Ziraat Odası kurumların temsilcileri katılmışlardır.

İl ve İlçelerimizde, Tarım ve Hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile bir araya gelen Tarım ve Orman İl Müdürü Barış SAYLAK yaptığı konuşmada; " Muğla'nın Tarım ve Hayvancılıkta bir adım daha öne çıkabilmesi ve mevcut durumu çok daha iyi yerlere taşıyabilmemiz için siz değerli başkanlarım ve müdürlerimle bir araya gelmekten dolayı çok mutluyum. İl Müdürlüğü olarak, tarım ve hayvancılık alanında büyük başarılara imza atabilmek için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Ancak hep birlikte yan yana, omuz omuza çalışırsak bunu başarabiliriz. Bugün burada hep birlikte neler yapabileceğimizi konuşacağız" dedi.

Karşılıklı sorun ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda, İlimizde su ürünleri üretiminin mevcut durumu, Kooperatiflerin daha etkin hale getirilmesi için izlenmesi gereken yollar, Muğla ile özdeşleşen ürünlerin markalaşma ve pazarlanması konusunda yapılması gereken çalışmalar gibi önemli konular görüşülerek, Muğla tarımının sorunlarını hep birlikte masaya yatırıp çözüme kavuşturmak amacıyla 2 ayda bir kez mutlaka bir araya gelerek yinelenmesi kararı alındı.