KADIN GİRİŞİMCİLER YOĞUN GÜNDEMLE BİRARAYA GELDİ
29.01.2020 17:16

TOBB Muğla KGK İcra Komitesi, KOZMER’i ziyaret ederek Bodrum Ticaret Odası Komite Başkanı Gamze Demirci, Komite Üyesi Duygu Ağırman, Kadın Girişimciler Ve Girişimci Adayları ile bir araya geldi. Sonrasında aylık olağan toplantılarını gerçekleştirdi. Ardından MUTSO tarafından düzenlenen Cengiz Tavukçuoğlu seminerine katılım sağladı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl İcra Komitesi yoğun ve verimli bir günü geride bıraktı.

KGK İcra Komitesi Başkanı Şeniz Mehtap Çahan’ın önderliğinde icra komitesi üyesi kadınlar, 28 Ocak Salı günü öncelikle, Yerkesik’te faaliyet gösteren Kozmetik Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezini ziyaret ettiler. Yerkesik Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Feyzullah Ören’in de katıldığı ziyarette, heyeti KOZMER Müdürü Prof. Dr. Nazan Demir ile girişimci ve girişimcilik sertifikası alan kadınlar karşıladı.

Merkezi gezen KGK heyeti, kadın girişimci adayları ile görüşmeler gerçekleştirdi. Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Çahan, “Üretime geçmeye hazırlanan kadınlarla bir araya geldik. Muğla’nın kozmetik vadisi olması konusunda fikirlerimizi ve yapılabilecekleri paylaştık. Son derece güzel bir sinerji. Yapılabilecek çalışmalarda destek olmaya her zaman için hazırız.” ifadelerine yer verdi.

img_1064.jpg

Ziyaret sonrasında MUTSO ev sahipliğinde aylık olağan toplantılarını gerçekleştiren KGK İl İcra Komitesi, Şubat ve Mart aylarında gerçekleştirilmesi planlanan çalışmalara ilişkin görüştü. Kadınların sosyo ekonomik durumu  ve çocuk istismarına ağırlık verilen toplantıda, toplumu bilinçlendirmek ve farkındalık yaratma adına yapılabilecek çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunuldu. Ayrıca Şubat ayında Uşak’ta yapılması planlanan Ege bölge toplantısı öncesi, yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmeler yapıldı.

KGK İl İcra Komitesi başkanı ve üyeleri, gerçekleştirilen toplantının ardından MUTSO ve TOBB işbirliğinde hayata geçirilen Dr. Cengiz Tavukçuoğlu ‘Müşteri Merkezli Yenilik Yönetimi’ eğitimine katılım sağladılar.