BODRUM RUSYA İŞ FORUMU’NUN TEMELLERİ ATILDI
23.01.2020 17:49

Bodrum Ticaret Odası’nın yurtdışı temaslarını geliştirmek amacıyla 2019 yılı Eylül ayından bu yana yürüttüğü bir dizi toplantı sonrasında Rusya ile başlatılan ilişkiler sonuçlanmaya başladı.  Geçtiğimiz yıl Rusya Federasyonu Ticaret ve Sanayi Odasına bağlı Rus-Türk İş Konseyi ve Uluslararası Girişimcilik Destekleme Merkezi ile Rusya-Türkiye iş ilişkilerinin gelişimi ve desteklenmesi alanındaki karşılıklı anlayış ve işbirliğinin geliştirilmesine yönelik Odamızda toplantılar sürdürülmüş ve “İş İnsanları Platformu “ oluşturma kararı verilmişti. Rus-Türk İş Konseyi ile imzalanan protokol sonrası ortak projeleri yürütebilmek ve iki taraflı iş gezileri ile başlatılacak toplantılar sonrası Bodrum’ da ”İş İnsanları ve Ekonomi” zirveleri organize etmek üzere yola çıkılmış oldu.

Bu bağlamda Türkiye Rusya Proje Geliştirme Derneğin Başkanı Ivan Starodubtsev ve Bodrum Com. Ru. Proje Geliştirme Müdürü ve Bodrum-Rusya Tanıtma Ofisi Yöneticisi Tatiana Antipova’ nın katılımı ile 23 Ocak 2020 Perşembe günü “ Niyet Mutabakatı” imzalandı.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, “Bodrum’un tanıtılması, Rus İş İnsanlarıyla ilişkilerin geliştirilmesi için görüşmeler yaptık. İş ve ticari hayatın da gelişmesine katkı sağlayacak toplantı ve konferanslarla iş hacmini geliştirmek, Türkiye-Rusya İş Forumu düzenlemek amacıyla protokolümüzü imzaladık. Üyelerimiz için önemli olduğuna inanıyorum. Gelecek günlerde çalışmalarımızın verimli sonuçlarını göreceğiz.” diyerek bu önemli girişimi değerlendirdi.

BODTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Fuat Önder ise BODTO 2018-2023 Stratejik Planı Uluslararası İlişkileri geliştirme Hedefi doğrultusunda bu tip girişimlerin genişleyerek sürdürüleceğini ve diğer Avrupa ülkeleriyle de benzer çalışmalar başlatıldığını belirtti.