BODTO KALİTELİ ZEYTİNYAĞI İÇİN PROJE BAŞLATTI
20.11.2019 11:18

Bodrum Ticaret Odası 1 Nolu Gıda-Tarım ve Hayvancılık Sektörü Meslek Komitesi üyelerinin önerisiyle zeytinyağında en yüksek kalite ve verimi artırmak amacıyla kasa yöntemiyle zeytin toplama, taşıma projesi hazırlıklarını zeytinyağı konusunda faaliyet gösteren üyeleriyle tamamlayan BODTO, Çiftlik Mahallesinde faaliyet gösteren üyemiz Bekiroğlu Zeytinyağı Fabrikasında gerçekleşen kasa teslim töreniyle projeyi başlattı.

Zeytin kasası teslim töreni Bekiroğlu Zeytinyağı Fabrikası ev sahipliğinde 19 Kasım 2019 Salı günü Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum İlçe Tarım Müdürü Fahrettin Doğan,  BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, BODTO Meclis Üyeleri ve 1 Nolu Meslek Komite Üyeleri ile Bodrum Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Erdoğan Başeymez, Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Kablı, Zeytin Dostu Derneği üyeleri, Siyasi Parti temsilcileri ve üreticilerin katılımıyla gerçekleşti.

bto_1237.jpg

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon “1 Nolu Meslek Komite üyelerimizin önerisi Yönetim Kurulumuz tarafından değerlendirildi ve bugün bu fikri proje olarak hayata geçirdik. Bizi destekleyen Kaymakamımıza, Bodrum Belediye Başkanımıza, İlçe Tarım Müdürüne ve Bodrum Esnaf Odasına teşekkür ederim. Zeytinlerimizin daha kaliteli bir yağ olması için kasalarımızı temin ettik, üyelerimize dağıtımını gerçekleştirdik. Artık üreticilerimiz, teslim ettiğimiz kasaları kullanarak, ürettikleri zeytinyağından daha kaliteli bir ürün elde edecekler. Temennimiz Bodrum’da yetişen zeytin ve üretilen zeytinyağının markalaşarak, pazarlanmasının önünün açılmasıdır.” diyerek konuşmasını gerçekleştirdi.

Ardından konuşan Bodrum Belediye Başkanı, “Zeytin bizler için çok önemli, ölmeyen ağaç derler zeytine. Bodrum’un zeytin yağı yaramaz derdik biz. Halbuki sıkmayı bilmiyormuşuz. Şimdi öğrendik ki aslında bizim bu bölgenin zeytinleri de çok değerliymiş. Şimdi bu sayede daha iyi değerlendirilecek. Bu kasa dağıtım etkinliği de yine bunun yolunu açan ve devam ettirecek olan başlangıç uygulaması. Zeytin toplamaktan yağını çıkarana kadar ki süreç yağın kalitesi açısından çok önemli. O yüzden uygun şartlarda toplanarak, uygun şartlarda yağhanelerimize ulaştırılmalı” diye konuştu.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz yaptığı konuşmada; “Muğla turizmde 1 numara gibi görünen bir il olsa da aslında tarımda da sektörel olarak önde gelen bir ilimiz. Biz turizmi ele alırken tarımı asla unutamayız. Çünkü gelen misafirlerimiz sağlıklı doğal ürünler yemek istiyor ve hediyelik olarak da bunları temin etmek istiyor. Zeytin çok değerli bir ürün mandalinada olduğu gibi. Hiçbir kimyasal işlem yapılmadan yağı tüketilen belki de tek ürün. İnsan sağlığı açısından da önemli. Tabi bu durumda da kalite ön plana çıkıyor. Toprağından ağacına bakımından hasadına kadar her şeyi bilinçli yapıp hak ettiği değeri buldurmak lazım” dedi.

Zeytin kasaları teslim edildikten sonra zeytin kasaları zeytinyağı sıkımı için dökülerek ilk üretim yapıldı.

bto_1272.jpg

Zeytin kasalarının yağhaneler aracılığıyla çiftçilere dağıtılarak proje tamamlanacak.