MİLAS ZEYTİN HASATI ŞENLİĞİNE KATILDIK
Değerli Üyemiz,
04.11.2019 14:07

6. Milas Zeytin Hasatı Şenliği kapsamında düzenlenen panele 2 Kasım 2019 Cumartesi günü Muğla Valisi Esengül Civelek, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İl Emniyet Müdürü, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve diğer ilimiz Odaları Ve Borsası başkanları katıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) M. Rifat Hisarcıklıoğlu, zeytinin ve zeytinyağının bölge için önemli bir değer olduğuna dikkat çekerek, “Ürettiğiniz ürünlerin değerinin katlanabilmesi için mutlaka markalaşmaya önem verin. Coğrafi işaretlerinizi alın” çağrısında bulundu. Hisarcıklıoğlu festivalde ki stantları da gezerek, ürünler hakkında bilgi aldı.​ Burada yaptığı konuşmada zeytinin ve zeytinyağının tanıtımına verdiği önem üzerinde duran Hisarcıklıoğlu, “Sizler burada hem zeytini tanıtıyor, zeytinyağı kullanım kültürünü geliştiriyorsunuz” dedi. Kişi başına düşen zeytinyağı tüketiminin artırılması gerektiğine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, kişi başına zeytinyağı tüketiminin 5 litreye çıkarılması halinde herkesin kazanacağını ifade etti. Dünyaya açılmak gerektiği üzerinde duran M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bunun yolunun markalaşmadan geçtiğini vurguladı.

Coğrafi işaretin markalaşmanın ilk adımı olduğundan söz eden Hisarcıklıoğlu, “Coğrafi işaret ürettiğiniz ürünün değerinin katlanabilmesi için önemli. 230 çeşit peynirimiz var 200 milyon dolar kazanıyoruz. Adamlar 1 peynir ile milyar dolar elde ediyor” diye konuştu.

Mesleki eğitimde başarılı olmak zorundayız

Hisarcıklıoğlu, Milli Eğitim Bakanı Selçuk’un mesleki eğitimin iş dünyasına verilmesi konusunda inisiyatif alarak bu isteklerinin gerçekleşmesine katkıda bulunduğunu ifade ederken, “Mesleki eğitimde başarılı olmak mecburiyetindeyiz” dedi.

Son dönemde yapılan icraatlar hakkında da bilgi veren TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu 15 yıl uğraşarak çıkarttıkları alacak sigortası sisteminin yürürlüğe girdiğini belirterek, iş dünyasını bu uygulamadan yararlanmaya çağırdı.  Kredi Garanti Fonu aracılığıyla son bir yılda 250 bin girişimciye kredi için kefil olduklarını bildiren Hisarcıklıoğlu “Oda ve borsalar daha ne yapsın. Üyesi olduğunuz kurum size kefalet sağlıyor. Bunu baba oğula yapmaz” dedi.

Yerel ve doğal ürünler ilgi görüyor

Tüm dünyada insanların yerel ve doğal ürünlere ilgi gösterdiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu,  “2 sene önce Reşit Başkan coğrafi işaretleri alacağına dair söz vermişti. Bugün sözünü tuttuğunu görüyorum ve kendisini tebrik ediyorum” diye konuştu.

img_3486(1).jpg

Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon “Bölgemiz için zeytinimiz ve zeytinyağımız çok değerlidir. Bugünde Birlik Başkanımızı karşıladık, Milas Zeytin Hasatı Şenliğine katılmak için geldik. BODTO olarak yerel ürünlere önem veriyoruz.2009 yılında Bodrum Mandalinasına coğrafi işaret tescilini almıştık. Bölgemizdeki tüm zeytin ağaçlarımız asırlıktır. Biz ürünlerimizi ürettikçe değer kazandırıyoruz. Böyle güzel bir şenliklerle yerel değerlerimizin tanıtımı artıyor. Cuma günü Odamızda gerçekleşen Muğla Odaları ve Borsası toplantısında bölgemiz sorunları ve çözüm önerilerini görüştük, ilgililere ilettik. Bu tür etkinliklerde yüz yüze sorunlarımızı iletme imkânı bulmuş oluyoruz. ” Dedi.

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Üyelerimizden Gamze Demirci ve Duygu Ağırman’da katıldı.

zeytin-hasat.jpg

Zeytin Hasatı Şenliğinden sonra TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu Milas ve çevre il-ilçelerin Oda başkanları ile biraraya gelerek toplantı yaptı.