BODTO’DAN ZEYTİN HASADI ÖNCESİ ÖNEMLİ GİRİŞİM
20.10.2019 11:11

Bodrum Ticaret Odası zeytin ve zeytin yağı üreticilerinin hasat aşamasında ürünlerinden en üst seviyede kaliteyi yakalamaları amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında 19 Ekim 209 Cumartesi günü bir dizi ziyarette bulundu.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Meclis Üyeleri Toros Demirdöven ve Zeki Özkeskin’in katıldığı ziyaretlerde Pınarlıbelen Muhtarı Abdullah Başol, Cangır Zeytinyağı Fabrikası, Muzaffer Top Zeytinyağı Fabrikası, bölgedeki zeytin üreticileri ile görüşüldü.

Odamız 1 Nolu Meslek Komitesinin yaptığı araştırmalar sonucunda zeytinyağında kalite için zeytinlerin toplanıp işlenmesine kadar geçen süre içinde çuvallar vb. kapalı taşıma yöntemleri yerine kasaların kullanılmasının daha etkili olduğu sonucuna varılmış, alınan karar doğrultusunda BODTO üyesi zeytinyağı imalatçılarına yönelik bu konuda destek verilerek farkındalık kazandırılması amaçlandı.

dwdg9070.jpg

Konu hakkında açıklama yapan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, “Zeytin hasadı, kaliteyi doğrudan etkileyen en önemli faktörlerin başında gelmektedir. Toplanan zeytinlerin uzun süre bekletilmesi, yaralı, bozuk ve kalite dışı zeytinlerin sağlam zeytinlerle aynı kaba konması, zeytin kaplarının çok fazla üst üste konması sonucu randıman ve kalite düşüklüğüne neden olunması, yağlık zeytinlerin çok fazla bekletilerek, yağ kalitesinin bozulması bu nedenlerin başında gelmekte. Bu yüzden yaptığımız çalışmayla zeytinlerin kasalar aracılığıyla sıkıma götürülmesi konusunda gelecek günlerde üyelerimizle birlikte çalışma yürüteceğiz.” dedi.

Ziyaret sırasında yapılan görüşmelerde Bodrum Ticaret Odası’nın önceki yıllarda tarımsal faaliyetlere verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden üreticiler, taleplerini ve önerilerini sundu.

fcvq0766.jpg

Bodrum Kaymakamlığı, Bodrum Belediyesi, İlçe Tarım Müdürlüğü ve Bodrum Ticaret Odası işbirliği ile gelecek günlerde planlanan çalışmalar kapsamında faaliyetlere devam edilecektir.