5. BODRUM RUSYA VE RUSÇA KONUŞAN ÜLKELER KÜLTÜR GÜNLERİ BAŞLIYOR
19.09.2019 11:00

2019 Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı’nın en özel etkinliklerinden biri Bodrum’da gerçekleştirilecek 5. Bodrum Rusya ve Rusça Konuşan Ülkeler Kültür Günleri başlıyor.

5.Bodrum Rusya ve Rusça Konuşan Ülkeler Kültür Günleri, bu yıl daha coşkulu etkinliklere ev sahipliği yapacak. 2019 yılının “Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm Yılı” ilan edilmesiyle birlikte iki ülkede düzenlenen kültürel faaliyetlere bir katkı da Bodrum’dan gelecek. Rusya ve Rusça konuşan ülkelerden gelen turist sayısını ve turizm gelirlerini artırmak amacıyla 5 yıl önce düzenlenmeye başlayan Kültür Günleri, 26 Eylül 2019 Perşembe günü saat 14.30 da Ramada Resort Hotel’de düzenlenecek konferansla başlayacak. “Bodrum’un Rusya ve Rusça Konuşan Ülkelerde tanıtılması, ilişkilerin geliştirilmesi ve 2019 turizm sezonunun değerlendirilmesi” konulu konferansa, iki ülkenin konaklama tesisleri, seyahat acentaları ve turizm yatırımcılarını temsil eden üst düzey konuşmacılar ile Rusya’dan Bodrum’a turist gönderen tur operatörlerinin genel müdürleri katılacak.

Kültür Günleri, 27 Eylül 2019 Cuma günü saat 16.00’da İskele Meydanı’nda Gastronomi ve Kültürel Etkinlikler ile devam edecek. Aynı gün saat 21.00’de Bodrum Belediye Meydanı’nda Muğla Büyükşehir Belediyesi senfoni orkestrasının müzik sunumu ve Rusya’nın ünlü kemancısı Aleksey Koşvanets’in keman dinletisi gerçekleştirilecek.

28 Eylül 2019 Cumartesi günü Rusya’dan Bodrum’a gelen turizm yazarları ve blogger’lar için Bodrum’un tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak amacıyla bir gezi düzenlenecek. Grup, mavi yolculukla Bodrum koylarını dolaşacak.

Ayrıca Bodrum Ticaret Odasında Rus yetkilileri ve iş insanlarından oluşacak heyeti Odamız Yönetim Kurulu ağırlayacak. Bu heyet için ön çalışmaları içeren 17 Eylül 2019 Salı günü Bodrum Ticaret Odası toplantı salonunda Türkiye Rusya Proje Geliştirme Derneği Ivan Starodubtsev ve Bodrum Com. Ru. Proje Geliştirme Müdürü ve Bodrum-Rusya Tanıtma Ofisi Yöneticisi Tatiana Antipova, BODTO Genel Sekreteri Prof. Dr. Fuat Önder ve Akreditasyon Sorumlusu Nermin Gönen’in katıldığı bir hazırlık toplantısı yapıldı.

turk-rus-mutfagi.jpg