BAĞIMLILIK İLE MÜCADELE KONULU TOPLANTIYA KATILDIK
12.09.2019 16:40

Bodrum Kaymakamlığı Toplantı Salonunda 11 Eylül 2019 Çarşamba günü düzenlenen “Bağımlılık İle Mücadele Koordinasyon Kurulu” toplantısına Bodrum Ticaret Odası Meclis Üyesi Ahmet Zeki Özkeskin katıldı.

Bodrum Ticaret Odası Meclis Üyesi Ahmet Zeki Özkeskin, bağımlılıkla mücadele konusunda eğitim ve ailelere yönelik çalışmalar ile kentte bulunan metruk binaların bağımlılar tarafından kullanılmasını engellemeye yönelik çalışmalar yapılmasını, bağımlıların tedavi ve meşgale anlamında vakit geçirip el becerilerini veya üretim yapabilecekleri alanları binaları olması gerektiğini anlattı. Bunun için Muğla Büyük Şehir Belediyesinde planlamalarında yer bulmaları halinde hayırsever vatandaşlarımızdan destek istenebileceğini söyledi. Konuşmasına bu tür kişilerin doğa ile iç içe olmalarının faydaları belirtilip Bodrum Ticaret Odası olarak yaptığımız Leleg Yolu projemizi anlatıp uygulama olarak telefonlarına indirip inceleyebilecekleri ifade ederek devam etti.

Denetimli serbestlik kurumundan mağdur bağımlıların yaşamlarını düzene sokabilmeleri için işsizlik sorunlarına Bodrum Ticaret Odası olarak üyelerimizden destek olunması istenirken, bağımlılıkla mücadele eden kişilerin iş yeterlilikleri, eğitimleri ve hangi iş kollarında çalışabileceklerini belirlemeleri daha sonra bize iletmeleri istendi.

Devam eden toplantıda belediyenin yaptığı tespitler sonucunda Yarımada da çoğu Yalıkavak bölgesinde olmak üzere 138 metruk bina olduğu, bu metruk binaların yıkılabilmesi için hukuki sürecin devam ettiği söylendi. 7 Ekim tarihinde Emniyet müdürlüğünün Bağımlılık konusunda eğitim çalışması yapacağı belirtilerek toplantı sona erdi.