TÜRSAB VE 5 NOLU MESLEK KOMİTESİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI
10.09.2019 09:35

Bodrum Ticaret Odası 5 No’lu Meslek Komitesi Konaklama Sektörü 05 Eylül 2019 Perşembe günü BODTO Toplantı Odasında TÜRSAB Bodrum BTK Başkanı Yüksel Aslan’ın katılımı ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, 5 Nolu Komite Başkanı Ömer faruk Dengiz, Komite Üyeleri Toros Demirdöven, Ali Şir Şahin ve Caner Tuna’nın katıldığı toplantının gündemi 2019 yılı turizm sezonu faaliyetleri, konaklama sektöründe yaşanan gelişmeler, Bodrum’a gelen ziyaretçilerin değerlendirilmesi ve 2020 planlamaları oldu.

TÜRSAB Bodrum BTK Başkanı Yüksel Aslan yaptığı değerlendirmede kişi başına ortalama harcama tutarının artırılması, destinasyon bazlı Bodrum’un tercih edilebilirliğinin artırılması, daha çok yabancı turistin Bodrum’a getirilmesi konularında görüşlerini dile getirirken, bu yıl turizm faaliyetlerinde yerli ziyaretçilerin kur farkından dolayı tatil yapmayı tercih etmemelerinden dolayı Bodrumlu işletmelerin geçmiş yıllara göre beklentilerini karşılamadığını belirtti. Özellikle Avrupalı turistin Bodrum’a çekilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon ise; komite olarak konaklama sektörünün 2019 yılı faaliyetlerini değerlendirirken seyahat acentelerinin görüş ve önerilerini almak istediklerini, TÜRSAB ile birlikte hareket ederek, bazı faaliyetleri yürütmek adına ilk değerlendirme toplantısının yapıldığını söyledi. Özellikle Bodrum’un alternatif turizm ürünleriyle birlikte değerlendirilmesi ve 2020 turizm sezonu için hızlıca planlama çalışmalarına başlanması gerektiğini belirten Mahmut S. Kocadon, Bodrum’un turizm de sürdürülebilirliği açısından planlama ve uygulama faaliyetlerine yakın dönemde ağırlık verileceğini vurguladı.