BODTO AĞUSTOS AYI MECLİS TOPLANTISI
04.09.2019 09:09

Bodrum Ticaret Odası Ağustos Ayı Olağan Meclis Toplantısı 03 Eylül 2019 Salı günü Meclis Salonunda gerçekleşti.

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan toplantının gündemini Meclis üyelerine okuyarak toplantıyı başlattı.

Odamız aylık faaliyetlerini meclis üyeleri ile paylaşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’un sunumunun ardından Temmuz ayı mizanı meclis üyeleri tarafından onaylandı.

Ardından BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Joseph Chilengi ve Ruanda Ankara Büyükelçisi Williams Nkurunziza’nın bulundukları nezaket ziyaretini ve Afrika pazarını değerlendirdi. Yapılan görüşme sonucunda Ekim-Kasım aylarında BODTO heyeti tarafından iş gezisi düzenlenmesi kararlaştırıldı. Ruanda tanıtım videosunu izleyen Meclis Üyeleri Afrika pazarı konusunda daha detaylı bilgi edinilerek alternatif yatırımların çeşitlendirilmesinin faydalı olacağını belirtti.

Odamız tarafından dış pazarların çeşitlendirilmesi, Bodrum’un tanıtımı konusunda son günlerde Rusya ile başlatılan toplantı ve etkinlikler hakkında meclise bilgi veren BODTO Genel Sekreteri Prof.Dr.Fuat Önder, başta 26-29 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek Rusya Kültür Günlerinin ismen Rusya ile İş İlişkilerinin Geliştirilmesi yönünde geliştiği bu kapsamda üst düzey Rus Yöneticilerin 27 Eylül 2019 tarihinde BODTO’da Yönetim Kurulu ile bir araya gelerek iş ilişkilerinin geliştirilmesi yönünde toplantı yapılacağını anlattı.

Üyelerimiz tarafından talep edilen fiyat tarifeleri BODTO Meclisi tarafından onaylanırken; Bodrum ekonomik durum değerlendirmesi ve 2020 yılı için meclis üyelerinden görüşler alındı.

Söz alan Meclis Üyeleri, 2019 yılı turizm sezon öncesi ve sezonu değerlendirdi. 2020 yılından beklentileri, yürütülmesi gereken faaliyet ve çalışmalar konuşularak toplantı sona erdi.