KOSGEB GİRİŞİMCİLİK EĞİTİMLERİ SANAL ORTAMDA
22.08.2019 15:44

KOSGEB Başkanlığı tarafından 2019 yılı başından bu yana bir dizi yeni düzenleme hayata geçiriliyor.

Özellikle Girişimciliği Geliştirme Destek Programı kapsamında imalatçı ve teknoloji tabanlı girişimcilere 370 bin TL’ye kadar destek verilmeye başlandı.

Geleneksel ve Teknoloji üreten girişimcileri desteklemeye devam eden KOSGEB, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinde de değişiklik yaptı.

adsiz2.png

Yapılan düzenleme ile girişimcilik eğitimleri sınıf ortamından sana ortama taşınırken, Artık girişimciler istedikleri zaman ve yer de www.kosgeb.gov.tr web sitesi üzerinden e-Devlet’e giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabileceklerdir.

Dersleri tamamlayanlar elektronik ortamda bir sertifikaya sahip olacak ve başvuru işlemlerine başlayabilecektir.

Kurulan KOSGEB e-Akademi ile Geleneksel Girişimciler ve İleri Girişimciler için ayrı eğitim programı uygulanacaktır. E-Akademi üzerinden ulaşılabilecek KOSGEB Girişimcilik El Kitabı ile dersler aynı zamanda yazılı olarak da sunulmuştur.

adsiz(1).png

KOSGEB Destekleri ve Eğitimlerinin ücretsiz ve aracısız verildiğinin bir kez daha altını çizen BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, “Odamız KOSGEB temsilcilik görevini yürütmekte. En sık gelen soruların başında KOSGEB girişimcilik eğitimleri öne çıkıyor. Yapılan yeni düzenleme ile artık girişimcilerimiz web sayfası üzerinde uzaktan eğitim programına katılarak eğitimlerini tamamlayabileceklerdir. Yeni sistem hem eğitim çalışmalarından doğan zaman kaybını, hem de maliyetlerin etkin kullanılmasını desteklemiş, bürokrasiyi azaltmıştır. Konu ile ilgili sorularınız için Odamız KOSGEB Temsilciliği ile iletişime geçebilirsiniz.” diyerek konu hakkında bilgilendirme yaptı.