SİNGAPUR BÜYÜKELÇİSİ ZİYARETİ
12.07.2019 17:08

Singapur’un Ankara Büyükelçisi  Jonathan Tow ve Başkatip  Chong See 12 Temmuz 2019 Cuma günü Odamızı ziyaret etti.

Ziyarette Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Yönetim Kurulu Üyesi Arif Ceylan Satı ve Meclis Üyesi Toros Demirdöven hazır bulundu.

Büyükelçi Tow, Bodrum’a Singapurlu şefler tarafından ülkesine  özgü yemeklerin yapılacağı bir etkinlik için geldiğini ve aynı zamanda Bodrum ekonomisi hakkında Ticaret Odası ziyaret ederek işbirliği fırsatlarını görüşmek istediğini belirtti.

Büyükelçiye Bodrum hakkında BODTO Yöneticileri tarafından kapsamlı bilgi verildi. Bodrum’un gelecek vizyonu, ekonomik hayatı ve ticaret hacmi, potansiyel sektörleri ve yatırım alanları konuları ziyarette konuşuldu.

Bodrum-Singapur arasında yatırımcılar için ne tür yatırım yapılacağı hakkında karşılıklı görüş alışverişi yapıldı. Odamız heyeti Büyükelçiye Bodrumdaki tekne imalatı, organik tarım, sağlık turizmi ve son günlerde gelişmekte olan düğün turizmi hakkında bilgiler verdi. Ziyarette Singapur’un yemek ve müzik kültürü de gündeme alındı.

Singapurlu yatırımcılara rehber olabilecek Bodrum ekonomisi hakkında bir rapor hazırlanarak Büyükelçiliğe iletilmesine karar verildi. Büyükelçi Tow, cari fazlası veren Singapurlu yatırımcılar için doğru sektörde doğru yatırım yapılacak alanların değerlendirilmesi için İstanbul’da bulunan Singapur Yatırım Ofisine bilgileri aktaracağını ifade etti.

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon ise Bodrum Ticaret Odasının, ülkeler arasındaki işbirliğini geliştirmeye  ve Singapur Yatırım Ofisine yatırım fırsatları hakkında her zaman destek vermeye  hazır olduğunu bildirdi.

Büyükelçi daha sonra Odamızda sergilenen Bodrum Kilimleri sergisini inceledi kilimlerin özellikleri hakkında sorular yöneltti.