Duyurular
VALİ ESENGÜL CİVELEK’TEN KADIN GİRİŞİMCİLERE ZİYARET
Değerli Üyelerimiz,
08.07.2019 11:38

KGK İl İcra Komitesi kadın girişimciler için sosyal medya eğitimi düzenledi. Ardından nezaket ziyaretinde bulunan Vali Esengül Civelek’i ağırladı. BODTO Kadın Girişimcilier İcra Kurulu Üyeleri Duygu Ağırman ve Gamze Demirci hazır bulunup, Odamızı temsil etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu (KGK) İl İcra Komitesi yoğun bir programı geride bıraktı. 5 Temmuz Cuma günü sabah saatlerinde  MUTSO ev sahipliğinde aylık olağan toplantısını gerçekleştiren KGK İcra Komitesi, sonrasında geniş katılımlı bir etkinliğe imza attı. TOBB Sınırları Aşan Türkiye projesi kapsamında TOBB ve Facebook işbirliğinde ‘Girişimci Kadınlar İçin Sosyal Medya Sunumu’ gerçekleştirildi. Eğitimin açılış konuşmasını yapan İcra Komitesi Başkanı Mehtap Şeniz Çahan: “Bu proje ile , Türkiye’nin pek çok ilinde, girişimci kadınlar ve ticarete atılmak isteyenleri bir araya getirerek, dijital dünyanın imkanlarından faydalanmayı öğrenmenin yanı sıra, tavsiyelerini paylaşabilecekleri ve hep birlikte girişimlerini büyütebilecekleri bir ortam yaratmak hedeflenmiştir. Günümüzde, dijital çağda ticaret ve potansiyel müşterilere erişim ve mecraların verimli kullanımı, işletmelerin ön plana çıkabilmeleri ve sürdürülebilirliğinin sağlanması açısından da son derece önemlidir. Kadınların iş hayatına aktif olarak dahil olmaları, istihdam sağlamaları, ülkenin ekonomik kalkınması için, geleceğimiz için, çocuklarımız için son derece önemlidir. Bu amaçla, kadın girişimcilere ve girişimci adaylarına, ekonomik hayata katkı sağlamak ve kendi ekonomik bağımsızlığını oluşturmak isteyen her bir kadına destek olmak, bir yol göstermek, küçük de olsa bir ışık yakmak bizler için oldukça kıymetli.” ifadelerine yer verdi.

Sonrasında Eğitmen Bora Önalan tarafından Facebook başta olmak üzere sosyal medya sayfalarının işletme ve müşteri potansiyeli açısından nasıl yönetilmesi gerektiğine ilişkin bir sunum gerçekleştirildi.

Vali Esengül Civelek’ten Kadın Girişimcilere Ziyaret

Kadın girişimcilere yönelik gerçekleştirilen sosyal medya sunumunun ardından Muğla Valisi Esengül Civelek, KGK İl İcra Komitesi üyelerine nezaket ziyaretinde bulundu. MUTSO Meclis Başkan Yardımcısı Deniz Dakikoğlu, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Murat Can ve Yönetim Kurulu Üyeleri Selma Ünal ile Mustafa Karataş’ın da hazır bulunduğu ziyarette, İcra Komitesi adına Başkan Çahan, belirledikleri yol haritası ve hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında Vali Civelek’e bilgi verdi. Kadın girişimciliğinin artması ve kadın istihdamının sağlanması konusunda yapılacak her çalışmayı önemsediklerini ifade eden Vali Civelek, heyete çalışmalarında başarılar diledi.