ÇİN İŞ GEZİSİ
04.07.2019 09:30

Bölgemizin tanıtımı ve en önemli gelir kaynaklarından biri olan turizm sektöründe pazar çeşitliliği sağlamak ve turizm gelirinin artırılması için faaliyetlerine devam eden Odalarımız, İlimize yoğun ilgi gösteren Uzak Doğulu turistlere bölgeyi daha da iyi tanıtmak için Çin’e bir iş gezisi planlıyor.

Çin’in Kunming kentinde 15-17 Kasım 2019 tarihleri arasında düzenlenecek Çin Uluslararası Turizm Fuarı’nı da (China International Travel Mart) kapsayacak olan iş gezisine katılmak isteyen üyelerimizin 26 Temmuz 2019 tarihine kadar Odamıza müracaat ederek katılım başvuru formu doldurmaları gerekmektedir.

Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından planlanan ve BODTO’nun destekleriyle gerçekleşecek iş gezisinin KOSGEB destekli olabilmesi için turizm sektörü faaliyet konulu en az 10 işletmenin organizasyon kapsamına dâhil olması gerekmektedir. İş gezisi gerçekleştiği takdirde, işletmelerin KOSGEB’den geri alabileceği destek üst limiti 3 bin TL’dir.

Program taslağı:

13 Kasım: Dalaman - İstanbul uçuşu / saat 21:15

14 Kasım: İstanbul - Pekin uçuşu / 01:55

Pekin Havalimanına varış / saat 16:10

Pekin - Kunming uçuşu / saat 21:10

15-16-17 Kasım: Fuar katılımı ve iş gezisi programları

17 Kasım: Kunming - Pekin uçuşu / saat 16:15 Pekin Havalimanına varış / saat 19:25

18 Kasım: Pekin - İstanbul uçuşu / saat 00:50 İstanbul Havalimanına varış / 06:25

İstanbul - Dalaman uçuşu / saat 12:20

Yurt dışı iş gezisinin ortalama bütçesi: 2570 Dolar’dır.

Fiyata dahil olan hizmetler: altı uçuş, üç gece konaklama(Dört yıldızlı otel, kahvaltı dahil), transferler, dört gün boyunca tercümanlık hizmeti, seyahat sigortası ve yurt dışı çıkış harcı.

Fiyata dahil olmayan hizmetler: Öğle ve akşam yemekleri, Çin vize bedeli

Bu destek; KOSGEB Birimleri veya Meslek Kuruluşları tarafından düzenlenen Yurt Dışı İş Gezisi Programlarında işletme temsilcilerini;

• Konaklama giderlerini,

• Ulaşım giderlerini (bulunulan yerden yurt dışı iş gezisinin düzenlendiği ülkeye veya birden fazla ülkeye gidilecek ise ülkeden ülkeye yapılan havayolu/karayolu/demiryolu/denizyolu ile gidiş-dönüş ulaşım bileti ücretleri),

• Yurt Dışı İş Gezisi Programı ile ilgili diğer giderlerini (tercüme ve rehberlik hizmetleri, fuar giriş ücretleri, toplantı-organizasyon giderleri) kapsamaktadır.

Yurt Dışı İş Gezisinin destek kapsamına alınabilmesi için başvuru esnasında;

• KOSGEB Veri Tabanına kayıtlı olmak,

•  En az 10 (on) işletmenin programda yer alması gerekir.

• Yurt Dışı İş Gezisi Desteği Başvuru Formu (www.kosgeb.gov.tr adresindeki E-KOBİ linki üzerinden doldurulacaktır)

• Yurt Dışı İş Gezisi Programı Uygulama Birilim Başvuru Formu

• Yurt Dışı İş Gezisi Programı Meslek Kuruluşu Başvuru Formu ve Taahhütnamesi

• Yurt Dışı İş Gezisi Desteği Ödeme Talep Formu (www.kosgeb.gov.tr adresindeki E-KOBİ linki üzerinden doldurulacaktır)

Yurt Dışı İş Gezisine ilişkin destek ödemesinin yapılabilmesi için;

• İlgili iş gezisine en az 10 (on) işletmenin katılması ve destek talep eden işletmelerin programda yer alan tüm aktivitelere katılması gerekir. Mazeretleri nedeniyle iş gezisine 10 (on) işletmeden az katılım olması durumunda destek başvurusunda bulunan işletmelerin desteklenip desteklenmeyeceğine Başkanlık Makamınca karar verilir.

• Yurt Dışı İş Gezisine katılacak işletme temsilcilerinin; işletme sahibi, ortağı veya çalışanı olması gerekir.

• Yurt Dışı İş Gezisi programına katılacak işletmenin faaliyet alanları ile iş gezisi programının uyumlu olması gerekir.

• Destekten yararlanmak isteyen işletmenin, Yurt Dışı İş Gezisi programı başlama tarihinden en geç 2 (iki) iş günü öncesine kadar başvuru yapması esastır.

• Yurt Dışı İş Gezisinin, Uygulama Birimine yapılan destek başvurusunun uygun bulunmasından sonra gerçekleşmiş olması kaydıyla, hizmet sağlayıcıya yapılmış olan başvuru ve ödemenin tarihine ve bu tarihin program süresi içinde olup olmadığına bakılmaz.

Başvuru Formu için tıklayınız