Duyuru Arşivi
BODRUM KİLİMLERİ BU SERGİDE
Değerli Üyelerimiz,
20.06.2019 11:01

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) ve Karaova Tanıtma ve Dayanışma Derneği (KARAOVA-DER) işbirliği ile 26 Haziran – 26 Temmuz tarihleri arasında BODTO Sergi Salonunda “Bodrum Kilimleri Sergisi” açılacak. Bodrum’a özgü motiflerle dokunan el emeği göz nuru 20 kilimin sergileneceği etkinlik ile özgün değerlerimize dikkat çekilmesi hedefleniyor.

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, zamanla değerini kaybeden bu ürünlerin eski kıymetine kavuşması için BODTO ve Karaova Derneği olarak harekete geçtiklerini ve Ticaret Odasının girişimiyle kilimlerin coğrafi işaretine başvurduklarını açıkladı. “Bodrum'a özgü kilimler geçmişten günümüze bir kültürü yaşatıyor ve kendirne özgün renk ve motifleri ile talep buluyor.” diyen Kocadon, 26 Haziran – 26 Temmuz arasında herkesi sergiye beklediklerini söyledi.

BODTO Meclis Başkan Yardımcısı ve Karaova Derneği YK Başkan Yardımcısı Engin Başol ise, Bodrum Kilimleri Sergisi ile tüm Bodrum severleri bu değere sahip çıkmaya davet ettiklerini açıklayarak sergi hakkında şunların altını çizdi: “Bodrum kilimlerimiz buraya özgü motifler barındırıyor, öyle ki eski yıllarda bu kilimler halılardan da değerliydi. Önemli olan kaybetmeyelim yaşatalım. Eminim ki böyle etkinlikler arttıkça halkın bu konuda farkındalığı da artacak kilimlerimiz gerek manevi gerek ticari değerine kavuşacaktır.”.

Serginin açılış kokteyli 26 Haziran Çarşamba günü 18.00’da gerçekleştirilecektir.

Bodrum kilimleri sergisi 26 Temmuz’a kadar 09.00 – 17.00 saatleri arasında danışmaya bilgi verilerek görülebilir. 

klmm.jpg