BODTO Haberleri
MAYIS AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI
Değerli Üyelerimiz,
30.05.2019 17:22

Bodrum Ticaret Odası Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı 30 Mayıs Perşembe günü yapıldı. Meclis Üyelerinin davetlisi olarak toplantıya Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras katıldı.

Başkan Aras sezon öncesi değerlendirmelerde bulunmadan önce BODTO Meclisi’nin Bodrum’un tanıtımı ve gelişimi için katkılarının büyük olduğundan bahsetti ve şunları kaydetti: “Bodrum Belediyesi olarak yaz sezonu öncesinde bakım/onarım çalışmalarımızı hızlandırdık. Ayrıca AB destekli çeşitli projeler için de çalışmalarımız devam ediyor. Denizcilik kapsamında çalışmalar yapıyoruz. Tarihi kilisenin restorasyonu için gerekli izinleri aldık, kalenin bir bölümü ziyarete açıldı, Antik Tiyatromuzun önüne yaya yolu açılması için projemizi Çevre Şehircilik Bakanlığı’na sunduk. Ayrıca kent müzemiz ve etnografya müzemiz hazırlanmakta. Otogar inşaatı da yılsonuna kadar bitecek.”

bto_4686.jpg

Belediye Başkanının konuşmasının ardından BODTO Meclis Üyeleri fikirlerini belirtti. Tek tek söz alan Meclis Üyeleri çeşitli konularda çözüm önerileri sundu. Şehrin özgün değerlerinin korunması gerektiğine işaret eden Meclis Üyeleri özgün işletmelerin sürdürülebilirliğinin desteklenmesi gerektiğini belirttiler. 2 saati aşan toplantı sırasında Bodrum merkezi dışında Turgutreis, Gümüşlük, Yalıkavak ve diğer tüm mahallelerin de sorunları ile çözüm önerileri görüşüldü.

Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise, BODTO Yönetim Kurulu olarak bir rapor hazırladıklarını belirterek, TOBB, BODTO ve Bodrum Belediyesi olarak bir Bodrum çalıştayı yapmayı önerdi. “Bugün Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantımızı onurlandıran Belediye Başkanı Aras’a teşekkür ederiz.” diyen BODTO Başkanı, hazırladıkları raporu Başkan Aras’a verdiklerini ve ortak çalışmalara her zaman açık olduklarını vurguladı.

Toplantı daha sonra olağan gündemiyle devam etti.