NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI
03.05.2019 17:45

Bodrum Ticaret Odası Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı 3 Mayıs Cuma günü yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon tarafından toplantıda Nisan ayı faaliyetleri sunuldu. Nisan ayında Akreditasyon Geliştirme Ziyareti geçirdiklerini açıklayan BODTO Başkanı, sonuçların olumlu olduğuna dikkat çekti. Odanın kültür-sanat etkileri içerisinde özellikle bu ayda açılan Halikarnas Balıkçısı Sergisi’ne ilginin yüksek olduğunu belirten Kocadon, “Bu bizim için büyük mutluluk.” ifadesini kullandı. Nisan ayı süresince Oda Yönetimi olarak Ankara’da yaptıkları bir dizi ziyaret hakkında da Meclis Üyelerine bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek üye sorunlarını aktarma fırsatı yakaladıklarını açıkladı.

Meclis Toplantısında ayrıca Oda çalışanları Nermin Gönen ve Işın Barut Çorbacıoğlu 23-26 Nisan tarihleri arasında katıldıkları Eurochambres TEBD Bodrum Akademi hakkındaki bilgileri Meclis Üyelerine sundular. Eğitim programını ve elde edilen faydaları paylaşan yaklaşık 10 yabancı Oda yöneticisi ile ortak çalışmalar yapma konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını belirttiler. Gönen, Valensiya’da yer alan Ticaret Odası’ndan örnekler göstererek Avrupa Oda yapılarını açıkladı.

Toplantı olağan gündemi ile devam ederken, Meclis Üyeleri Zeki Özkeskin ve Zeyyat Aybey Muğla’da katıldıkları “Tarladan Tatlar” ve “Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu” toplantıları hakkında bilgi verdi. Özkeskin, Muğla bölgesinden üretilen zeytinyağların ününün İtalya’nın Toscana bölgesine kadar yayıldığını belirtti.

Toplantı Meclis Üyesi Mahmut Özgür Yağcı tarafından yapılan finans değerlendirmesi ile sonlandı.