EUROCHAMBERS’DAN SERTİFİKA ALDIK
29.04.2019 14:13

“Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu” (TEBD) projesi kapsamında, EUROCHAMBERS tarafından 23-26 Nisan tarihleri arasında Bodrum Caresse Otel’de düzenlenen “Akademi 2019 Eğitim Programı” sertifika töreni ile sona erdi. 26 Nisan akşamı düzenlenen sertifika törenine Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Milas Ticaret ve Sanayi Odası (MİTSO) Başkanı Reşit Özer, Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Aykal, Eurochambers Direktörü Dirk Vantyghem, TOBB Proje Uzmanı Selvet Mergen ve Türkiye ile Yurtdışı Odalardan gelen üst ve orta düzey yöneticiler katıldı.

TEBD 2019 Akademi Programında Oda/Borsa yöneticilerine yönelik düzenlenen yoğun eğitim programı kapsamında Stratejik Planlama, Temsil Becerileri, Girişimcilik Destekleri, Odalara Yönelik İmaj Yönetimi, Sosyal Medya ve İnternet, Dijital Odalar, Eurochambers 2019-2020 Proje ve Eğitim Programları gibi konularda oturumlar düzenlendi. Katılımcıların aktif katılımı ile gerçekleşen eğitimlerde genel ders programının yanı sıra Türkiye ve Avrupa Odaları fikir alış verişinde bulunma fırsatı yakaladı. İspanya, İrlanda, Litvanya, Polonya gibi ülkelerden gelen eğitmenler Odalarındaki iyi uygulamaları katılımcılar ile paylaşırken derslerdeki interaktif uygulamalar dikkat çekti.

26 Nisan Cuma akşamı ise katılımcılara sertifikaları takdim edildi. BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer ve BODTO YK Başkan Yardımcısı ile Eurochambers Direktörü Dirk Vantyghem sertifikaları takdim etti. Oda çalışanları Nermin Gönen ve Işın Barut Çorbacıoğlu TEBD Akademi katılım serfikalarını Meclis Başkanı İlhan Ersan ve Milas Ticaret Odası Başkanı Reşit Özer'in elinden aldılar.

Törenin ardından ise Eurochambers yöneticilerine,  yabancı Oda temsilcilerine ve TOBB Proje Uzmanı Selvet Mergen’e Bodrum Ticaret Odası tarafından teşekkür plaketleri sunuldu.

Meclis Başkanı Uluslararası İşbirliklerinin Önemine Dikkat Çekti

Meclis Başkanı İlhan Ersan konuşmasında, Avrupa ile koordinasyonu Bodrum iş insanları olarak çok önemsediklerinin altını çizerek, toplantının ve alınan sertifikaların önemine dikkat çekti ve şunları kaydetti: “AB projelerinde çok ciddi kaynaklar var ve bizlerin bu kaynaklardan faydalanmamız gerekiyor; Odamız bu konuda gerekli çalışmaları sürdürüyor. İşte bu akademi de yurt dışı ile kuracağımız bağlantılar için bunun örneklerinden biri. Bu tür eğitim toplantılarının devam edeceğini düşünüyorum. Bu toplantılar sonucunda kazanan Bodrum olacaktır. Bu akademiden çıkan sonuçları Oda çalışanlarımızın sunacağı rapor ile değerlendirecek yurt dışı kardeş Oda projemizi hızlandıracağız. Gerek ülkeler arası ticaretin gerekse iş birliklerinin güçlendirilmesi adına çalışmaya her zaman hazırız.”.

Sertifika töreni sonunda proje yöneticileriyle yapılan görüşmelerde gelecek için yapılabilecek iş birlikleri görüşüldü. Meclis Başkanı İlhan Ersan ve YK Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya yabancı Oda temsilcileri ile birebir görüşerek yürütülebilecek faaliyetler hakkında fikir alışverişinde bulundular.

ng-sertifika.jpg

ib-sertifika.jpg