TEBD ODA AKADEMİSİNE KATILIYORUZ
25.04.2019 16:08

Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu (TEBD) Projesi kapsamında Avrupa Birliği fon desteği ile düzenlenen “Akademi 2019 Programı”, 23-26 Nisan tarihleri arasında Bodrum Caresse Otelde gerçekleştiriliyor. 4’ü Avrupa’nın çeşitli Odalarından olmak üzere Eurochambers tarafından seçilen 38 Oda temsilcisinin katıldığı eğitimlerde yoğunlaştırılmış programlarla stratejik planlama, sosyal medya, networking, genç girişimci destekleri, temsil gibi konular gündeme alınırken rekreasyonel aktiviteler ile de oda yöneticilerinin bilgi paylaşımında bulınması sağlanıyor. Bodrum Ticaret Odası Mali İdari İşler Yöneticisi / Akreditasyon Sorumlusu Nermin Gönen ile Halkla İlişkiler ve İletişim Birimi Sorumlusu Işın Barut Çorbacıoğlu’nun da katıldığı eğitimlerde İrlanda, İspanya, Polonya, Litvanya, Fransa, Macaristan, Bulgaristan gibi ülkelerden gelen Oda yöneticileri katılımcılarla deneyimlerini paylaşıyor.  26 Nisan Cuma akşamı bir sertifika töreni ile sonlanacak eğitimlerin Odaların yeni uygulamalarla kendilerini geliştirmelerine katkı sunması bekleniyor.

img-20190425-wa0021.jpg

TEBD Akademi 2019, 23 Nisan Salı akşamı Bodrum Caresse Otel’de gerçekleştirilen bir kokteyl ile başladı. Açılışa BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Eurochambers-TEBD Direktörü Dirk Vantyghem, Eurochambers-TEBD Eksperi Angela Ustarroz, Asistan Salome Bauduin, TOBB Proje Uzmanı Selvet Mergen, Türkiye ve yurtdışı Odalardan gelen yöneticiler katıldı.

Meclis Başkanı İlhan Ersan katılımcılara hoş geldin konuşması yaparak Bodrum Ticaret Odasının bu etkinlikte yer almasından dolayı gururlu olduklarına işaret etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı ve Eurochambers Başkan Yardımcısı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu adına da konukları selamlayan Meclis Başkanı, “Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği  Başkan yardımcılığı görevini de yürüten Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’nun çabalarıyla Odalarımız artık Avrupa ile ortak proje üreten ve yürüten büyük bir takım oldu. Bugün de sizler bunun bir parçası olarak Türkiye-AB İş Dünyası Diyaloğu” (TEBD) projesi kapsamında “Akademi 2019 Eğitim Programı” için Bodrum’a geldiniz.” diyerek katılımcılara verimli bir program geçirmelerini diledi.

ibb.jpg

Konuşmasında Bodrum’un önemli değerlerinden ve BODTO desteğiyle kurulan Bodrum Deniz Müzesinden de bahseden Ersan, Odanın başarılarına dikkat çekerek, “Bodrum Ticaret Odamız A sınıfı akreditasyon belgesine sahiptir, yaklaşık 6.200 üyesi ile bir ilçe odası olmaktan çok, bölgesinin ekonomik ve sosyal gelişimine öncü olan, sahip çıkan bir kuruluş olarak Bodrum’un önemli bir değeridir. Akreditasyon standart gerekleri dışında altı İSO standartının da içinde olduğu " Entegre Yönetim Sistemine sahiptir. Bizler de buradan hareketle pek çok projeyle, stratejik plan, araştırma-yayınlar, eğitimler, fuarlar, burs hizmetleri, danışmanlık ve lobi faaliyetleri ile Odamız hizmetlerini sürdürülebilirlik politikamızla her geçen gün geliştirmekteyiz.” şeklinde konuştu.

Programın ilk gününde İrlanda Dublin Ticaret Odası Genel Sekreteri Peter Byrne tarafından stratejik planlama, misyon, vizyon, hedef oluşturma yöntemleri konusunda eğitim verildi. “Planlama yapmayan odaların başarıya ulaşması mümkün değil.” diyen Byrne, oda hedeflerine ulaşmada personel motivasyonun çok önemli olduğuna vurgu yaparak iyi uygulamalar sonrasında oda yöneticileri tarafından çalışanlara mutlaka motive edici kutlamalarda bulunulması gerektiğini belirtti. Stratejik plan için ayrıca bir iletişim planı yapılması gerektiğine işaret eden Byrne, sade, açık, net fikirlerden oluşan bu planların üyelere ve gerekli paydaşlara ulaştırılmasının da çok önemli olduğunu kaydetti.

4 oturumdan oluşan eğitimlerde İspanya Valensiya Ticaret Odası eğitmenlerinden Luz Martinez tarafından ise Oda İmajını Olumlu Yönde Geliştirme konusunda uygulamalı bir eğitim verildi. Üyelere nasıl değer katılacağını, onların nasıl odaya adapte edilebilecekleri konusunda iyi uygulamaları paylaşan Martinez kriz yönetimi konusunda da İspanya’da uyguladıkları başarılı uygulamaları oda yöneticilerine aktardı. Odanın gelişimi için geliştirilmesi gereken yeteneklerden de bahseden Martinez, olumlu üye ilişkileri için örnekler verdi. Dijital markalaşma konusunda çeşitli platformlar hakkındaki (Linkedin, facebook, tweeter, whatsapp, instagram vb.) son gelişmeleri de paylaşan eğitmen, kalite artışı için tüyolar sundu. “Kurumsal gelişim için politikacılar şirketlere yardım etmeli.” diyen Martinez, yeni iletişim yöntemleri konusundaki gelişmeleri de katılımcılarla paylaştı.

Eğitim programı 26 Nisan Cuma akşamına kadar, “ Genç girişimcilerin desteklenmesi, dijital odalar-sosyal medya ve internet, networking yöntemleri” gibi konularda sürecek oturumlar ile devam edecek olup aynı akşam Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’ un da katılacağı sertifikasyon töreniyle son bulacaktır.