Duyuru Arşivi
KADIN GİRİŞİMCİLER MUĞLA PROTOKOLÜNÜ ZİYARET ETTİ
25.04.2019 11:02

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu İl İcra Komitesi yeni yönetimi ile bir takım ziyaretler gerçekleştirdi. Muğla Valisi Esengül Civelek’i, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ü ve kuşkonmaz üretimi yapan Elibelinde Tarım’ı ziyaret etti.

494a7b29-bcb7-49c4-bbe9-bb8620627e3a.jpg

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) bünyesinde, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Koordinatörlüğünde çalışmalarını sürdüren Kadın Girişimciler Kurulu (GGK) İl İcra Komitesi, Mart ayında yapılan seçimlerin ardından göreve gelen yeni yönetimi ile protokol ziyaretleri gerçekleştirdi. İcra Komitesi Başkanı Mehtap Şeniz Çahan, Başkan Yardımcıları Aylin Kurt Özyurt, Aslı Karataş, Feray Serat ve Duygu Ağırman, Üyeler Gamze Demirci, Büşra Tuncer, Hicran Ayva Yeşertener, Gülay Örmeci Güney ve Doğal Üye MUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Selma Ünal ile MUTSO Genel Sekreter Yardımcısı Elvan Kocagöz, 22 Nisan 2019 Pazartesi günü Muğla Valisi Esengül Civelek’i, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ü, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’ü makamlarında ziyaret etti.

64d22519-081d-4f93-9003-dab0332d6cd6.jpg

Heyet son olarak Muğla’da kuşkonmaz üretimi yapan Elibelinde Tarım’ı ziyaret ederek Aslı Aksoy ile görüştü. Heyet, 40 dönüm arazi üzerinde, kadın işçilerle birlikte kuşkonmaz üretimi yapan firmanın, Türkiye’nin ikinci büyük kuşkonmaz üretim alanı olması nedeniyle Aslı Aksoy’a tebriklerini iletti. ODTÜ mezunu bir beyaz yakalı olarak tarıma nasıl karar verdiği ve sürecin nasıl işlediği hakkında bilgi veren Aksoy, “Emek verilerek yapılan her işte karşımıza çıkan büyük zorluklar olabiliyor. Ancak bu kadar toprak, arazi ve müthiş bir iklimimiz varken işsizlik de büyük bir oranda. Öncelikle yöneticiler tarafından eksik olan ürünler, bunların en iyi hangi bölgede yetiştirilebilecekleri noktasında çalışmalar yapılmalı. Ayrıca ithalata verilen parayla çiftçiler desteklenirse hem işsizliğe, hem üretime çözüm, ithalata çözüm bulunur, ayrıca ihracat yapılabilir. Birde her şey hayal etmekle başlıyor. O hayal ettiğin şeye kilitlenirsen, ona o kadar inanıyorsun ki oldurmanın yoluna bakıyorsun. Kadınların aktif üretime katılması hepimiz için son derece önemli. Lütfen hayal etsinler ve kolları sıvasınlar.” ifadelerine yer verdi.

Odamız Kadın Girişimciler Kurulu Üyeleri Duygu Ağırman ve Gamze Demirci, kadınların iş ve sosyal hayatta daha çok yer alması adına ilimizin ve Bodrum’un diğer bölgelere göre daha avantajlı ve önde olduğunu belirtirken, kadın girişimcilerin sayısının ve niteliğinin artırılması için eğitim ve proje faaliyetlerine ağırlık vereceklerini belirtti.