AKREDİTASYON GELİŞTİRME ZİYARETİ
22.04.2019 13:46

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Akreditasyon Sistemi kapsamında, 2013 yılından beri A Kategorisinde Akredite Oda olarak üyelerine 5 yıldızlı hizmet sunmaya devam eden Bodrum Ticaret Odası’na 19 Nisan Cuma günü akreditasyon geliştirme ziyareti gerçekleşti.

Türk Loydu Denetçisi Berker Telek tarafından gerçekleştirilen incelemeler gün boyu devam etti. Açılış toplantısına ise BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, YK Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ağan, Genel Sekreter Prof. Dr. Fuat Önder, Akreditasyon Sorumlusu Nermin Gönen, BODTO Entegre Yönetim Sistemi Sorumlusu Saadet Kablı katıldı.

bto_3549.jpg

Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon Akraditasyon sistemine erken dahil olan Odalardan birisi olduklarını geçmiş dönemde sistemi kuran İngiltere Odalar Birliği yetkilileri tarafından da inceleme yapıldığını belirtti. İki defa A kategorisinde yüksek puanlarla akredite olmaktan dolayı da sistemin BODTO da benimsendiğini söyledi.

Denetçi Berker Telek tarafından Akreditasyon sisteminin yeni puanlama uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

Açılış toplantısıyla başlayan akreditasyon geliştirme ziyaretinde Türk Loydu Denetçisi Berker Telek, 2019 yılı Kasım-Aralık ayında yapılacak belge yenileme denetimi öncesinde BODTO faaliyetlerinin ve her bir birimin çalışmalarının akreditasyon standardına uygunluğunu inceleyerek, iyileştirme önerilerini paylaştı.

BODTO Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ise Denetçi Berker Telek’e teşekkür ederek şunları kaydetti: “Odamız İngiltere Odalar Birliği tarafından sistemi denetlenmiş, Akreditasyon çalışmaları sırasında hizmetleri referans alınan Ticaret Odalarından biridir. BODTO, 2007 yılında IV. Dönemde başladığı Akreditasyon Yolculuğunda, Muğla İlinde Akredite Olan İlk, Ege Bölgesindeki 3. ülke genelinde ise 41. Akredite olan Odadır. 2013 yılında ise “A” kategorisinde akreditasyonunu tamamlayan ülke genelindeki 25 Oda arasına girmiştir.”.

Odamızın BODTO 2018-2023 Stratejik Planı içinde Cumhuriyetimizin 100. yılındaki hedeflerini sergilediği gözetim ziyareti gün sonunda başarılı ve verimli şekilde tamamlanmıştır.