Duyuru Arşivi
KIYI KULLANIM TOPLANTISI ODAMIZDA GERÇEKLEŞTİ
16.04.2019 12:22

15 Nisan 2019 Pazartesi günü Odamız Konferans Salonunda Bodrum Belediyesi ve Bodrum Kent Konseyi ile birlikte “kıyı kullanımlarına” ilişkin görüşlerin dile getirildiği toplantı gerçekleşti.

Pek çok sivil toplum kuruluşu ve Bodrumlunun katkı sağladığı toplantıya BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Bodrum Belediye Başkan Yardımcıları, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz ve Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras katıldı.

Söz alan BODTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya; “ yaklaşık 12 yıldır Bodrum’da kronikleşen bu sorun ile Ankara ile temaslarımız sürüyor, Hepimiz ortak dile getirdiği konu sahillerin kamunun kullanımında olması yönünde. Ancak bunu gerçekleştirirken ihtiyaç ve beklentileri gözardı edemeyiz. Bu nedenle kısa ve uzun vadeli çözüm önerileri sorunun çözümüne odaklanılmalıdır. Kısa vadede, iskele kiralama işlemlerinin durdurulması, halk plajı olarak tabir edilen alanların doğru şekilde işletilmesi ve yenilenmesi, uzun vadede ise; bütüncül kıyı kullanım planının hazırlanması, tüm kıyıların Bodrum Belediyesi tarafından işletilmesidir. Bu çerçevede yaşanılan sorunların çözümü için oldukça somut adımları atmış olacak, halkımız, ziyaretçilerimiz için hizmet, işletmelerimizin de üzerindeki ağır ecrimisil sorunu çözülecektir.” diyerek konu ile ilgili görüşlerini dile getirdi.

bto_3142.jpg

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Mustafa Demiröz yaptığı açılış konuşmasında, Bodrum’da yaşayanların en büyük sıkıntılarından biri olan halk plajları ve sahillerin kullanımı konusunda yaşanılan sorunların çözümü için bir araya geldiklerini ortak payda da doğru çalışma ve planlamanın yapılmasını talep ettiklerini belirttikten sonra, toplantı katılımcıları ile soru cevaba geçildi. Katılımcıların görüşlerini dile getirdiği toplantı halk, işletme ve yerel yönetimi ortak paydada buluştururken yoğun bir şekilde görüşlerin dile getirilmesinin ardından Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras kapanış konuşmasını şöyle gerçekleştirdi; “Halkın, işletmenini belediye, hükümet ve doğanın ortak menfaatini buluşturmalıyız. Belediye olarak bu konuda genel kuralları içeren bir çerçeve çizeceğimiz bir yönetmelik hazırlayacağız. Buna halkımız, işletmelerimiz, yatırımcılarımız herkes uyacak, milli emlak ile görüşerek kıyıların belediye tarafından kiralanması kapsamında çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tüm bu çalışmaların ışığında herkesi ortak paydada buluşturacağız.”

Toplantı görüş ve önerilerin ardından sona erdi.