DIŞİŞLERİ BAKANIMIZDAN BODRUM ZİYARETİ
20.02.2019 14:17

Dışişleri Bakanı Sayın Mevlüt Çavuşoğlu 20 Şubat Çarşamba günü, Ülkemizin Dış Politika Gündemi ile Güncel Dış Politika Gelişmeleri konulu toplantı için Bodrum’a geldi. Bodrum Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi,  Şoförler Odası, Esnaf Odası, BOTAV, BODER, BESIAD, TÜRSAB Bodrum Yöre Temsil Kurulu gibi kurum ve STK’ların Başkanları ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yer aldığı toplantıda BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ayaz ve Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Serttaş da hazır bulundu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Deniz Ticaret Odası Bodrum Şubesi Başkanı Orhan Dinç, "Denizcilerin evine hoş geldiniz. Mavi yolculuğuyla deniz altı, deniz üstü güzelliklerimizle hep birlikte çalışıyoruz." dedi. Muğla Valisi Esengül Civelek ise "Muğla turizmin yanında tarımda ve su ürünlerinde de ileri konumdadır. Su ürünleri ihracatında lider durumdayız. İhracatlarımız bizi gururlandırıyor. Mermerlerimiz ve doğaltaş ocaklarımızla da her geçen gün gerek üretim gerek istihdam gerekse de ihracatta büyütmekteyiz. Marka haline geldik." şeklinde konuştu.

Toplantıda, daha sonra kürsüye gelen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bakanlığının turizmle, ekonomiyle de yakından ilişkisi olduğunu söyledi. Büyükelçilerin adeta bir turizm ve ekonomi elçisi gibi çalıştığını da anlatan Bakanı Çavuşoğlu, "En son gönderdiğim genelgeyle de dış temsilcilerimizin sağlık kültür turizminde de çalışmalarını istedim. Turizm açısından önemli bir fırsatı bakanımızla yakalamış bulunuyoruz. İki sene önce yaşadığımız kriz bize bir şeyi öğretti. Sadece bir yere bağlı kalmamamızı, dünyanın her yerinden ülkemize turist getirmeyi öğretti. Son gelişmeler iyiye gittiğimizin göstergesidir. Cumhurbaşkanımız 2023 hedefi için 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefi koydu. Şimdiden 50 milyon turist hedefine yaklaştık. Potansiyeli iyi değerlendirirsek sadece sağlık turizminden 50 milyar doları yakalarız. Bodrum, sağlık turizminde de önemli bir yer edindi." dedi.

Toplantı sonrası kurum temsilcilerinin sorunlarını da dinleyen Bakan Çavuşoğlu ardından Bodrum’daki esnaf ziyaretleri ile programına devam etti.