Muğla Odaları Haberler
CARETTA RUN’DA 750 KOŞUCU YARIŞTI
31.10.2016 08:22

Cumhuriyet Bayramında gerçekleştirilen Dalyan Caretta Run, 750'nin üzerinde koşucu ve bine yakın katılımcı ile büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Bu yıl 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda Muğla'nın Ortaca İlçesi'ne bağlı Dalyan'da ilk kez düzenlenen 1'inci Uluslararası Dalyan Caretta Run, koşuyu hobi olarak hayatının bir parçası haline getirmiş 750'nin üzerindeki koşucuyu ve bine yakın katılımcıyı Dalyan'da buluşturdu.

Muğla Valiliği, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ), Ortaca Kaymakamlığı, Ortaca Belediye Başkanlığı, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) ve Dalaman Ortaca Köyceğiz Turistik Otelciler ve Turizm İşletmecileri Birliği (DOKTOB) işbirliğinde gerçekleştirilen yarışma 14 km ve 21 km olmak üzere iki etapta gerçekleştirildi. Yarışmada Muğla Valisi Amir Çiçek, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Yavuz Özfidan, MSKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bayram Akça, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer, MUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Karakuş, DOKTOB Başkanı Yücel Okutur ve ilçe protokolü yer aldı.

Etkinlik başlamadan önce röportaj veren Bülent Karakuş, bu tarz organizasyonlara sponsorluk gözüyle bakmadıklarının, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak alternatif turizme katkı sağlayacak her türlü projeye destek vermeye hazır olduklarının altını çizdi.

Halk oyunları gösterisi ile başlayan etkinlikler makarna partisi ve ısınma etkinlikleri ile sürdü. Sonrasında 2 parkurunda start verilmesiyle, Dalyan heyecan dolu bekleyişe ev sahipliği yaptı.

Balkan müziklerini elektronik altyapıyla sentezleyerek müzikseverlerin büyük ilgisini çeken dünyaca ünlü DJ Shantel de, Dalyan Caretta Run etkinliği kapsamında, 29 Ekim akşamı Dalyan Cumhuriyet Meydanında canlı performans sergiledi.