Turunçgil Boylama Tesisi


Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği tarafından hizmete giren tesisi Muğla Valisi'ne gezdiren, Bodrum Turunçgil Üreticileri Birliği ve Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon tesis hakkında bilgi verdi.

Mahmut Serdar Kocadon, tesisin 350 Bin TL'ye mal olduğunu ifade ederek, “350 bin liraya mal olan turunçgil boylama tesisinde portakal, mandalina, limon, greyfurt boylaması yapılabiliyor. Saatte 7,5-8 ton mandalina işleyen tesiste, ürünler yıkanıp mumlanıp kurutulduktan sonra boylara ayrılıp paketlenerek satışa hazır hale getiriliyor.” dedi.

Muğla Valisi Fatih Şahin ise birliklerin önemini vurgulayarak, “Burada kurulan birlik çok önemli. Üreticilerimizin tek başlarına piyasa koşullarında mücadele etmeleri zor oluyor. Kurulan birlikler sayesinde güç birliği yapılıyor ve 5 liraya satılan ürün 8 liraya satılabiliyor. Burada emeği geçen tüm arkadaşlarımı kutluyorum.” diye konuştu.

Ziyaret sırasında Ortakent Yahşi Belediye Başkanı Mehmet Onur Şahbaz ve birlik yöneticileri de bulundu.

Kaynak: bodrumbaskisi.com