TMMOB Ankara Kurultayına Hazırlık için BODTO Konferans Salonundaydı
Türkiye genelinde, birliğe bağlı koordinasyon kurullarının yerel kurultaylarından birini de Bodrum'a gerçekleştirildi.
TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu tarafından Bodrum Ticaret Odası Konferans Salonundaki yerel kurultaya, birliğe bağlı odaların temsilcileri ile TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını TMMOB Bodrum İlçe Koordinasyon Kurulu Başkanı Semayi Yaman'ın rahatsızlığı nedeniyle toplantıya katılamadığı belirtilerek yerine İnşaat Mühendisleri Odası Bodrum İlçe Temsilcisi Şahabettin Doğan yaptı.
Doğan şunları söyledi;
“Demokraside kamu açık hale getirilmeli, her fikir tartışılabilmelidir. Zararlıyı kötüyü ayıklamak kamuoyunun hakkıdır. Bir sınıf, iktidar veya zümre kendini kamuoyunun yerine koyup, doğruyu yanlışı belirleyemez. Demokratik rejimde güven hakim olmalıdır. ” dedi.
Toplantıda konuşan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı'da, birlik olarak yaptıkları çalışmaları ve birliğin sorunlarını değerlendiren bir konuşma yaptı.Yerel kurultay sonrası soruları yanıtlayan Soğancı şunları söyledi;
“Aralık ayı içerisinde Ankara'da demokrasi kurultayı yapacağız. Bir demokrasi programımı gerçekleştireceğiz. Kendi meslek alanlarımızdan görüşleri belirteceğiz. İlkini 1998 yılında yapmıştık. 2011 yılında da bu programımızı Türkiye'nin ülkenin gelişen şartları ile yenileyeceğiz. Ona hazırlık olması açısından bütün il koordinasyon kurullarımızda, 44 yerde bu toplantıları gerçekleştiriyoruz. Bunun sonuçlanması Aralık ayında Ankara'daki kurultayda olacak” dedi.
Türkiye'de mühendislik ve mimarlık mesleğinin yıpratıldığını ve meslek sahiplerinin zor durumda olduğunu savunan Soğancı AK Parti iktidarını da eleştirerek şunları söyledi;
“TMMOB bilim ve tekniğin ışığında, bilim ve teknolojiyi insanla buluşturan bir mesleğin uygulayıcılarının örgütü. Biz yaptığımız bütün çabalarda insan odaklı bir çaba yürütüyoruz. Bu şu anlama geliyor, Türkiye'nin daha aydınlık daha demokratik, daha işlevsel olması, meslek alanlarımız üzerinden bir siyaset yaparak ifade etmeye çalışıyoruz. Dışarıdan bakıldığında örgütümüz bu anlamda bir muhalefet örgütü olarak gözükür. Doğrudur. Hangi iktidar döneminde olursa olsun TMMOB kral çıplak der. Sadece kral çıplak demez önerilerini yapar. Siyasi iktidarlar tarafından da bu ters anlaşılır. Ama biz bildiğimiz yolda yürümeye devam ediyoruz. AKP nin iktidarına baktığımızda, bu yaşanılan bütün Türkiye'de 80'lerden sonra ortaya neo liberal iktisat politikalarının baş uygulayıcısıdır. Bu şu anlama geliyor. Kendi meslek alanlarımızın hırpalanması ve yıpratılması anlamına geliyor bir yandan. Bu 8 yıllık iktidarı boyunca bu arkadaşlar maalesef Türkiye'de mühendis mimarların yüzde 25'ini işsiz yada meslek dışı bir işte çalışır bir duruma getirdiler” dedi.
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ayrıca bir karar aldıklarını ve 15 Mayıs'ta Ankara'da Sıhhiye meydanında TMMOB mitingi düzenleyeceklerini kaydetti.
Kaynak: kenttv.net