THE BODRUM CUP PRİVİA BLACK BODRUM-BODRUM ETABIYLA BAŞLADI


Deniz ve yelken tutkunlarının heyecanla beklediği hafta geldi!

Maximiles Black The Bodrum Cup’ın 35’inci yılının ilk yarışı Privia Black Bodrum etabı için 17 Ekim Salı günü Bodrum-Bodrum rotası için start verildi. Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Bodrum protokolü ile birlikte açılış töreninde hazır bulundu.

35'inci yılını Cumhuriyetin 100'üncü yılıyla birlikte kutlayan Maximiles Black The Bodrum Cup’ın ilk yarışı Privia Black Bodrum-Bodrum etabıyla başladı.

23-005.jpg

Dünyanın dört bir yanındaki yelken sporcularını ve meraklılarını Bodrum'da bir araya getiren festivalde Muğla Valisi İdris Akbıyık, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon ve protokol üyeleri açılış seremonisini gerçekleştirdi ve yarış kanalından tüm denizcilere başarı dileklerinde bulundu. Ardından geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden Oktay Tüfek, Emin Buldanlı, Erol Taşbaşlı, Nihan Eren ve Desiree van der Sande için denize çelenk bırakma töreni gerçekleşti.

Tören ve açılış seremonisinin ardından 17 Ekim’de saat 11.00’de yelkenliler start aldı.

Bu yıl 100’den fazla teknenin katıldığı yarışlar, Bodrum’dan Çökertme ve Kissebükü’ne uzanacak, ardından yine Bodrum'da tamamlanacak. Büyük bir coşkuya sahne olacak yarışların kazananlarına kupaları ise 21 Ekim Cumartesi akşamı gerçekleşecek olan Candan Erçetin konseri öncesi teslim edilecek.

019-001.jpg

Festival kapsamında 17-21 Ekim tarihleri arasında Bodrum Belediye Meydanı’nda kurulan Maximiles Black Yarış Merkezi ile katılımcılara ve misafirlere Bodrum’u ve şampiyonayı yakından keşfetme, özel etkinliklere ortak bir alanda katılma imkanı sunuluyor.

Maximiles Black The Bodrum Cup’ta 18 Ekim Çarşamba günü dümenler Metro etabı için Bodrum’dan Çökertme’ye kırılacak.

19 Ekim Perşembe günü ise yarışçılar Radisson Collection Bodrum etabını tamamlamak üzere Çökertme’den Kissebükü’ne yelken açacaklar.

 20 Ekim Cuma günü Anadolu Sigorta etabı için Kissebükü’nden Bodrum’a hareket edilecek.

21 Ekim Cumartesi günü Opet - Tüpraş Bodrum - Bodrum etabıyla son bulacak. 

The Bodrum Cup hakkında 

Era Bodrum Yelken Kulübü tarafından başlatılan The Bodrum Cup, dünyanın dört bir yanındaki yelken sporcularını ve meraklılarını Bodrum’da bir araya getiren uluslararası bir deniz festivalidir. Güneşe dayalı turizm algısını değiştirerek rüzgârı tercih nedeni yapan The Bodrum Cup, aktif olarak koylar hakkında farkındalık yaratmanın yanı sıra birçok sosyal sorumluluk projelerinde de yer almaktadır. http://www.bodrumcup.com/