KVKK BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ BODTO’DA GERÇEKLEŞTİ
03 Mart 2020 Salı günü BODTO Konferans Salonunda Kişisel Verileri Korunması Kanunu (KVKK) bilgilendirme eğitimi işletmelerin katılımı ile gerçekleşti.

Katılımcılardan gelen soruların cevaplandığı eğitimi değerlendiren BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, “6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, kişisel verilerin işlenmesinde öncelikle özel yaşamın gizliliği olmak üzere kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak için yürürlüğe girdi. Başta oteller, hastaneler, personel kayıtları gibi pek çok veri kişisel veri kabul edildiğinden kanuna uymak için gerekli altyapıyı hazırlamalıyız. Bu nedenle işletmelerimize gerekli bilgilendirmeyi yaparak gerekli önlemleri alması için eğitim düzenledik. Gelecek günlerde bu kapsamda çalışmalarımız devam edecektir.” diyerek eğitimi değerlendirdi.
Av. Ömer Reşad Kayran, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir Bedriye Koç ve Siber Güvenlik Uzmanı Mehmet Ali Demirci’nin konuşmacı olarak katıldığı eğitim yaklaşık 3 saat sürerken, kanun kapsamında işletmelerin dikkat etmesi gereken onay, veri işleme, kullanma ve arşivleme konuları ile yasal cezai mevzuat hakkında detaylı bilgi verdi.