Havalimanı Yetkilileri Bodrum’lu turizmcilerle buluştu
ve Milas-Bodrum Havalimanı İşletmecisi Mondial firmasının temsilcilerinin katıldığı toplantı BODTO'da gerçekleştirildi.
Milas-Bodrum Havalimanı Uluslararası Terminal İşletmeciliği ve Yatırım A.Ş. Genel Müdürü İtalyan Giuseppe Russo, Bodrum'da turizm sektörünün temsilcileri ile buluştu. Çok sayıda turizm acentesi ve otelcinin katıldığı toplantının açılış konuşmasını Bodrum Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Nail Sağat yaptı. Ardından söz alan Giuseppe Russo toplantının ilk bölümünde Havalimanı ile ilgili bilgilerin yer aldığı bir sunum gerçekleştirdi.

Giuseppe Russo yaptığı sunumda, 2013 yılında havalimanına gelecek uçak ve yolcu sayısında yüzde 5'lik bir artış beklendiğini belirterek, "Geçen yıl havaalanına 125 ayrı şehirden 7'si yerli 76 farklı uçak şirketi yolcu taşıdı. Havalimanı ve bölgedeki değerleri çok daha iyi tanıtarak birkaç yıl içerisinde bu rakamı çok üst seviyelere çekebiliriz. Bodrum çok daha iyi yerlere gelecek" dedi.
Genel Müdür Guiseppe Russo, geçen yıl Mayıs ayından itibaren işletme hakkını 2015 yılına kadar aldıkları Dış Hatlar Terminali'nin faaliyeti ile ilgili teknik bilgiler de verdi. Son yıllarda Bodrum'un fuarlarda tanıtılması ile yurt dışından ciddi talep artışı olduğunu belirten Russo, geçen yıl Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz ile bazı uçak firmalarının iflas etmesine rağmen Bodrum havalimanına gelen yolcu ve uçak sayısında 2011 yılına oranla sadece eksi yüzde 1,5 bir gerileme kaydedildiğini söyledi. Russo, "Milas-Bodrum havalimanı dünyanın en modern ve iyi hizmet veren havalimanlarından biri. Tek sıkıntımız bu havalimanı ve bölgesindeki turizm değerlerini birlikte tanıtmak, birlikte pazarlamak. Bu nedenle turizm sektör temsilcileri özellikle TÜRSAB ile işbirliği yaparak Bodrum ve havalimanımızı çok iyi şekilde tanıtmamız ve pazarlamamız gerekiyor. Biz Mondial olarak yöremizdeki değerleri tanıtmanın yanı sıra Muğla Üniversitesi ile işbirliği yaparak üniversiteli gençleri anketör olarak çalıştırarak hizmetlerimizi daha geniş alana yaymanın yollarını arıyoruz. İlkokul öğrencisinden, turizmin her sektöründeki çalışanına kadar bu havalimanını çok iyi bilinmeli, anlatılmalı. Havalimanı ve bölgedeki değerleri çok iyi tanıtırsak ve bazı olumsuzlukları ortadan kaldırırsak Bodrum turizmde çok daha iyi yerlere gelir" dedi.
2012 yılında Milas-Bodrum Havalimanı'na dünyanın 125 ayrı şehrinden 7'si Türk şirket olmak üzere toplam 76 uçak firmasının yolcu taşıdığını belirten Russo "Bu yıldan itibaren ekim ve kasım aylarına da uluslararası uçak tarifelerine yerleştirerek ve özellikle kış aylarında şirket olarak vergileri elimizden geldiğince düşürerek Bodrum'un kışını da canlı tutmaya çalışacağız. Bu nedenle bu yıl sonunda 2012 yılına oranla yüzde 5'lik bir artış sağlamayı planlıyoruz" dedi.