Hasan Güleşçi Deniz Kabuklari Koleksiyonu Bodrum Deniz Müzesi’nde
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon'un ev sahipliğinde, 23 Aralık 2011 tarihinde basın mensuplarına verilecek özel bir toplantı ile açılışı yapılacak olan daimi sergi, 23 Aralık 2011 tarihinden itibaren halkın ziyaretine açılacaktır.
15 Ekim 2011 tarihinde Bodrum Halkının ve misafirlerinin ziyaretine açılan Bodrum Deniz Müzesi'nde özel bir bölümde 'Hasan Güleşçi Deniz Kabukları Koleksiyonu', bir basın toplantısıyla sergilenmeye başlanacaktır.
Bodrum Deniz Müzesi'nde yer alan 'Hasan Güleşçi Deniz Kabukları Koleksiyonu' dahilinde yaklaşık 105 aileye ait 3000 deniz kabuğu ile Hasan Güleşçi'nin 40 yıllık bir zaman diliminde dünyanın çeşitli bölgelerinden toplayarak oluşturduğu deniz kabukları ve pul koleksiyonunun bir kısmı yer almaktadır. Geçtiğimiz günlerde özel bir protokol ile koleksiyonunu Bodrum Deniz Müzesi'ne bağışlayan Hasan Güleşçi, daha geniş kitlelere ulaşması amacıyla müzeye armağan ettiği koleksiyonun, ileriye dönük yeni çeşit ve ilavelerle daha da zenginleştirileceğini ifade etmektedir.
Bodrum Deniz Müzesi'nde koleksiyonun sergilendiği özel bölümde, kabukların sağlıklı muhafazası için müzecilik standartlarına uygun aydınlatma, nem, sıcaklık çalışmaları yapılmış ve kabuklar özel donanımlı dolap-raf sistemleri içerisine yerleştirilmiştir. Sergilenen her bir deniz kabuğunun yanında ait olduğu üst aile-alt aile-çıkaran kişi-çıkarıldığı yer ve yıl gibi bilgileri gösteren etiketler mevcuttur.
Sergileme alanında ayrıca, ziyaretçilere deniz kabukları ve koleksiyon ile ilgili eğitici filmlerin eşlik etmesi ve müzenin özel etkinlikleri kapsamında konuyla ilgili söyleşiler, konferanslar organize edilmesi planlanmıştır.
Haber ile ilgili videoyu Bodrum Deniz Müzesi Facebook sayfasında izleyebilirsiniz.
BODRUM DENİZ MÜZESİ
Çarşı Mah. Eski Belediye Bedesten Binası
Ziyaret Saatleri : Salı-Pazar 10:00-18:00
Pazartesi günleri kapalıdır.
Tel/Faks : 0252 316 33 10
www.bodrumdenizmuzesi.org