BODTO’DA 2026–2030 DÖNEMİ MECLİS BAŞKANLIK DİVANI BELİRLENDİ


Değerli Üyelerimiz,

5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile Odalar ve Borsalar Kanunu’nun 84. maddesi kapsamında gerçekleştirilen Bodrum Ticaret Odası (BODTO) 2026–2030 dönemi organ seçimleri, resmî itiraz sürecinin tamamlanmasıyla kesinleşti.

2-bto-7867.jpg

4 Ekim 2026 tarihinde gerçekleştirilen Meslek Komitesi ve Meclis asil üyeleri seçimlerinin ardından, 9 Ekim’de yapılan seçimlerle Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu asil ve yedek üyeleri, Birlik Genel Kurul delegeleri ile Disiplin Kurulu asil ve yedek üyeleri belirlendi. Yönetim Kurulu Başkanlığına Erdem Ağan’ın seçilmesiyle BODTO’nun yeni çalışma dönemi başladı.

2026–2030 Dönemi Yönetim Kurulu ve Diğer Organları

Yönetim Kurulu Asil Üyeleri:
Elvan Bilgin, Fatih Efe, Gürkan Topan, Hüseyin Sabri Boyacı, Mahmut Özgür Yağcı, Mehmet Ayaz, Murat Pahna, Semayi Yaman.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri:
Aydın Güven, Mustafa Güneri, Vildan Tekin, Yasemin Akpınar, Sinan Cingöz, Yüksel Aslan, Zeyyat Aybey, Gamze Demirci.

Disiplin Kurulu Asil Üyeleri:
Hatice Türkel, İsmail Karataş, İzzet Göksel Esen, Kerim Cangır, Kadir Sevim Kaya, Mustafa Güneri.

Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri:
Yiğit Yüceer, Halit Özkaplan, Hamdi Erdoğan, İsmail Özyurt, Dursun Külcü, Galip Gür.

Birlik Genel Kurul Delegeleri – Asil Üyeler:
Aydın Güven, Mehmet Ayaz, Sinan Cingöz, Yasemin Akpınar, Yüksel Aslan.

Birlik Genel Kurul Delegeleri – Yedek Üyeler:
Zeyyat Aybey, Gamze Demirci, Abdullah Engin Başol, Halil Durmaz, Vildan Tekin.

Yeni Dönemin İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

BODTO’nun 2026–2030 döneminin ilk Meclis toplantısı, 12 Ekim 2026 tarihinde Toros Demirdöven yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda yapılan seçimler sonucunda Atilla Serttaş Meclis Başkanı, Sinan Cingöz ve Cavit Can Meclis Başkan Yardımcıları, Gamze Demirci ise Kâtip Üye olarak seçildi.

3-bto-7873.jpg

Meclis Başkanlık Divanı’nın belirlenmesiyle birlikte, BODTO’nun yeni dönem organlarının oluşum sürecinde önemli bir aşama tamamlandı.

4-bto-7884.jpg

Toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Ağan, yeni dönemde üyelerin talep ve beklentileri doğrultusunda Bodrum’un ticari hayatının gelişmesine ve bölge ekonomisinin güçlenmesine yönelik çalışmaları sürdüreceklerini belirtti. Başkan Ağan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“2026–2030 çalışma döneminde, üyelerimizin ihtiyaçlarına çözüm üreten ve iş dünyamıza somut katkı sağlayan bir anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bodrum’un ekonomik potansiyelini geliştirmek, işletmelerimizin rekabet gücünü artırmak ve kentimizin sürdürülebilir kalkınmasına katkı sunmak amacıyla tüm paydaşlarımızla iş birliği içinde hareket edeceğiz. Yeni dönemin Bodrum iş dünyası ve kentimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Çok işimiz var, hemen icraata başlamalıyız.”

5-bto-7896.jpg

Meclis Başkanı Atilla Serttaş ise yeni dönemde katılımcı ve sonuç odaklı bir meclis yapısı oluşturmayı hedeflediklerini ifade ederek şunları söyledi:
“Büyüklerimizden öğrendiklerimiz doğrultusunda, katılımı yüksek ve hızlı sonuç alabilen bir meclis için çalışmayı hedefliyoruz. Yeni dönem hepimize hayırlı olsun.”

bto-7887.jpg

Bodrum Ticaret Odası olarak, yeni dönemin başta üyelerimiz olmak üzere Bodrum iş dünyasına ve kentimize hayırlı olmasını dileriz.