BODTO YÖNETIM KURULU BAŞKANI MAHMUT SERDAR KOCADON’DAN 2026 MESAJI


Değerli Üyelerimiz,

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Yönetim Kurulu Başkanı Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, 2025 yılının genel bir değerlendirmesini yaparak 2026 yılına ilişkin beklenti ve hedefleri paylaştı.

Başkan Kocadon şu ifadeleri kullandı:

“2025 yılı, küresel ekonomik dalgalanmaların ve yerel dinamiklerin etkisini yoğun şekilde hissettiğimiz; buna karşın Bodrum iş dünyasının dayanışma ve girişimci ruhuyla ayakta kalmaya çalıştığı önemli bir yıl oldu. Bodrum Ticaret Odası olarak bu süreçte her zaman üyelerimizin yanında olmaya, sorunlara birlikte çözüm üretmeye gayret ettik.

2025 yılı boyunca ticaret, turizm, tarım ve hizmet sektörlerinde dengeli ve sürdürülebilir bir gelişimin önemini bir kez daha gördük. Yerel işletmelerimizin güçlenmesi, Bodrum’un özgün kimliğinin korunması ve sürdürülebilir turizm anlayışının yaygınlaşması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürdük. Üye sayımızın 10 binin üzerine çıkması, Bodrum’un ticari potansiyelinin ve rekabetin en somut göstergelerinden biri oldu.

Bodrum, yalnızca ekonomik değeriyle değil, sahip olduğu doğal ve kültürel mirasla da dünyanın gözbebeği olmayı sürdürüyor. Bu eşsiz mirası korumak hepimizin ortak sorumluluğudur. Ticari potansiyelimizi geliştirirken, altyapının güçlendirilmesi, ticaret alanlarınæın doğru planlanması ve tüm ekonomik adımların sürdürülebilirlik ilkesiyle uyumlu olması gerektiğine inanıyorum. Plansız büyümenin Bodrum’a verebileceği zararların bilinciyle hareket etmek zorundayız.

2026 yılına girerken önceliğimiz; sürdürülebilir ticaret ve turizm uygulamalarını desteklemek, yerel üretimi ve yerel markaları güçlendirmek, mesleki eğitimi ve nitelikli istihdamı artırmak ve tüm paydaşlarla iş birliğini daha da geliştirmek olacaktır. Bodrum’un geleceğini ancak ortak akıl ve güçlü iş birlikleriyle planlayabiliriz.

Bodrum Ticaret Odası olarak üyelerimizle birlikte, Bodrum’un ticari geleceğini sürdürülebilir, planlı ve sağlıklı bir anlayışla inşa etmeye kararlıyız. 2026 yılının tüm iş dünyamıza sağlık, huzur ve istikrar getirmesini diliyorum.”