BODTO ÜYE EĞİTİMLERİ BAŞLADI
BODTO'nun her yıl yürüttüğü eğitim çalışmaları, 2014-2017 yılları Stratejik Planımızın 1.3.1 Stratejik Hedefi 1.3.1.1 Faaliyetleri kapsamında sürdürülmektedir.
Üyelerine daha iyi hizmet verebilmek ve Bodrum'un eğitim ihtiyaçlarını gidermek amacıyla planladığı eğitim programlarıyla 2009 yılından bu yana yaklaşık 135 Eğitim ile 8.100 Katılımcıya ulaşan BODTO, 2015 yılında da eğitim çalışmalarına devam ediyor.

“Ne Haliniz Varsa Gülün!”
18 Kasım 2015 tarihinde Psikolog Kutay Ürkmen'in eğitimci olarak karıldığı “Gülümsemenin Büyüsü” başlıklı eğitime 73 kişi katıldı. Yaklaşık 4 saat süren eğitimle katılımcılara, müşteri ilişkilerinde ve ticari yaşamda “gülümsemenin” önemi örnek uygulamalarla anlatıldı.
Eğitimde öne çıkan başlıklar ise şöyledir;
· Tebessümün hayatımızda ne kadar çok işimize yaradığını anlamalıyız. Bu konu başlığı iş hayatında çok fazla eksik olduğu için önemli bir ihtiyaçtan yola çıkılarak tasarlandı. Yüzümüzde tebessüm varsa zihnimize, beynimize olumsuz bir algı olmaz.
· İletişimde beden dili, kelimeler, sözcükleri se tonu, göz tonu önemlidir. Beden dili %62, ses tonu %30 kelimeler ise %8 oranında iletişimde etkilidir.
· Gülümsemek din, dil, ırk, yaş ve cinsiyet ayırt etmeden, dünya üzerindeki en etkili lisandır.
· İletişimde detaylar çok önemlidir. İletişimde konsantrasyon önemlidir, cümlelerinizin akıcı olması gerekir, iletişimde gereksiz ısrardan kaçınmalısınız, diyaloglarda gereken hiçbir şeyi eksik bırakmayın. İletişimde iletkenlik ilkesi önemlidir.
· Gülümsemek bize para kazandırabilir, gülümsemek bize çevre kazandırabilir, gülümsemek biz sağlık kazandırabilir.
· Gülümseyerek fark yaratın. Karşınızdaki kim olursa olsun, öncelikle kendisini “tek ve özel” hissetmek ister. Hayatı ertelemeyin.
· Gülümsemek en masrafsız hediyedir. Mutlu olduğumuz için gülümsemez, gülümsediğiniz için mutlu olursunuz.
· Gülmenin ve gülümsemenin yeri ve zamanı çok önemlidir.
· Gülümsemek hatırlanabilir mi? Gülümsemeyi hatırlamak için öncelikle kendinize gülümseyin.
· Bir araştırmaya göre; günlük gülme süremiz; 50 yıl önce yaklaşık 18 dakika, günümüzde ise en çok 6 dakikadır.
· Okul öncesi eğitimlerde; çocukların 350-400 kez güldüğü gözlemlenirken, yetişkinlerde ise bu sayı 15-20 kezdir.
“Doğru İkna ve Müzakere Teknikleri ile Ticari Yaşam”
19 Kasım 2015 tarihinde ise Mert Aydıner'in eğitimci olarak katıldığı “İkna ve Müzakere Teknikleri” eğitimine 65 kişi katılım gösterdi. 6 saat süren eğitimle;
· Karşı tarafın hakkımızda bir fikre sahip olması sadece 40milisaniye sürüyor. Peki, bu kadar kısa bir zamanda müzakereye “doğru adımla” başlayabilmenin yolu nedir?
· Masaya oturduğumuzda “uyumu ve işbirliğini” sağlamak üzere karşımızdakinin ilgisini, güvenini ve saygısını nasıl kazanabiliriz?
· Soru sorma, aktif dinleme, empati kurma, çıkar gözetme, seçenek sunma ve uzlaşma konusunda ne kadar istekli ve başarılıyız? Yanıtımız başarımız ile doğru orantılı olacak…
· Müzakere sürecinde karşı tarafın nihai kararlarını etkileyen ve onları istediğimiz yönde harekete geçirebilen “bilinçdışı faktörler” nelerdir?
· Tarafların davranışlarını yönlendiren “güdüler” nelerdir? Bir sonraki hamlemizi belirleyebilmek için bu tutumun altında yatan motifleri nasıl ortaya çıkarabiliriz?
· Müzakereciler olarak karşı tarafın “temel davranış tarzını” belirlemek ve olası sapmaları tespit edebilmek bizlere nasıl bir stratejik avantaj sağlar?
· İyi müzakereciler karşı tarafın “algı filtrelerini” nasıl aşar ve mesajlarını onların zihnindeki “gerçek karar verici” kısma en etkili, en hızlı ve en kalıcı şekilde nasıl iletirler?
· Ölümüne pazarlık yapanların tuzağına düşmeden, konuyu fiyattan alıp onların gerçek önceliklerine ve elimizdeki değere taşıyabilmenin yolları nelerdir?
· Başa çıkılması zor kişilikler ile nasıl bir diyalog içinde olmalıyız? Sürecin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için onların güvenini ve saygısını nasıl kazanırız?
· Adaleti ve güven ortamını koruyabilmek için her zaman alet çantamızda olması gereken araçlardan biri olan “problem çözme teknikleri” nelerdir?
· Duvar örmek ve anlaşmayı çıkmaza sürüklemek yerine köprüler inşa etmek için kullanabileceğimiz nokta atışı kelimeler ve cümle kalıpları nelerdir?
· Gerginlik anlarında durumu kişiselleştirmeden ve duygularımıza yenilmeden konuya tekrar odaklanmamızı ve süreci yönetebilmemizi sağlayacak yaklaşım nedir?
· İkna sürecinde karşı tarafın gerçek düşüncelerini ve duygularını okumamıza yarayacak “mikro ifadeleri, beden dilini, ses tonunu ve kelimeleri” nasıl gözlemlemeli ve analiz etmeliyiz?
· Bir ilişkide hiçbir zaman tek bir kazanan veya kaybeden yoktur. Her zaman ikisi birden ya kazanır ya da kaybeder. Bu nedenle, bir müzakerede her iki tarafın da kazanması amaçlanır. Peki, varılan karardan karşı tarafın da tatmin olmasını nasıl sağlarız?
soruları katılımcıların da katkısı ile yanıt buldu.

“Doğru Sigortalama İşlemleri ve Sigortacılıkta Riskler” Semineri Gerçekleşti
27 Kasım 2015 tarihinde de Aksigorta Ege Bölge Satış Grup Müdürü Birol Balaylar ve Denizli Bölge Müdürü Barbaros Ünal'ın sunumuyla Doğru Sigortalama İşlemleri ve Sigortacılıkta Riskler konulu bilgilendirme semineri gerçekleşti.
35 işletmenin katıldığı seminerde soruları da cevaplayan konuşmacılar; özellikle 22 Eylül 2015 tarihinde Bölgemizde yaşadığımız sel felaketi işletmelerin sigorta öncesi ve sonrası doğru bir şekilde yürütmesi gereken işlemleri ve izlemesi gereken yolun ne kadar önemli olduğunu, işletmelerin sel ve diğer doğal afetler sonrası yaşayabileceği mağduriyetlerin asgari sınırlara çekmenin önemine değindi.
Özellikle ülke genelindeki 9 milyon işyerinin %92'sinin sigortasız, sadece %8'nin sigortalı olduğunu, büyük işletmelerin ise %98'inin sigortalı olduğunu, araçların ise % 92 sinin zorunlu trafik sigortasının olduğunu, ancak bu rakamın kaskoda % 26 ya düştüğünü ve 17 milyon evin % 25'inin sigortalı olduğunu belirten Birol Balaylar, gelir dağılımının dengesiz olması nedeniyle sigortalılık oranlarının oldukça düşük olduğunu belirtirken, sigortacılık sektörünün GSMH içindeki payı ise 1,3'ten 3'e çıktığını söyledi.
Sigorta talep eden kişilerin satın aldığını ürünlerle ile ilgili doğru karar vermeleri ve gelecekteki hasarlarından en az zarar görmeleri için poliçelerinin doğru hazırlanmasının önemine değinen Barbaros Ünal, poliçelerin iyice okunması gerektiğini anlattı.
Her türlü soru ve kayıtlarınız için Odamız Dış Ticaret Araştırma Eğitim ve Proje Birimine ulaşabilirsiniz. Eğitim katılımınız için lütfen önceden kayıt yaptırınız.
0252 316 14 12
Dahili:133
*Eğitimler ücretsiz, olup katılım belgesi verilecektir.
**On-line eğitim kayıtları için tıklayınız.