Değerli Bodrum Ticaret Odası Üyelerimiz,
2025 yılının ilk Bodrum Mavi yayını ile sizlerle yeniden buluşmanın heyecanı içindeyiz.
Büyük ailemiz Bodrum Ticaret Odası, her geçen yıl büyümeyi sürdürürken, Muğla’nın en yüksek üye sayısına sahip odası olmuştur. Bu da üzerimizdeki görevin ve sorumluluğun daha da arttığını gösteriyor.
26 personelimiz, 70 organ üyemiz, disiplin kurulumuz, kadın ve genç girişimcilerimizle önemli bir kitleye sahibiz ve Bodrum’da ticari hayatın en merkezindeyiz.
2024 sonu itibariyle toplam 10.235 üyemizin ticari ve sosyo-kültürel ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde kurumsal yapımızı sürdürülebilir hale getirdik.
2002 yılından bu yana TOBB tarafından uygulamaya konulan “Oda/Borsa Yönetiminde Yeniden Yapılanma ve Kurumsallaşma” anlamına gelen “Akreditasyon Gerekleri” nin uygulanmasıyla Odalarımızda yeni bir dönem başladı.
Katılımcılığın ön planda olduğu, hesap verebilen, şeffaf bir yönetim anlayışı değer kazanmış olup yalnızca mali yönetimde değil, üye hizmetlerinde de kapsamlı gelişmeler ve düzenlemeler yapılması sonuçlarını doğurmuştur.
Yaşadığımız çağda küreselleşmeye bağlı olarak ortaya çıkan gelişmeler, teknolojik ilerlemeler ve rekabetin artması, Odalarımızda yeniden yapılanmayı gerekli kılmıştır. Bu bağlamda Odamızın, üyelerimizin ve iş âleminin değişen taleplerini zamanında karşılayabilmesi amacıyla uygulanan “Yönetimde Yeniden Yapılanma” hareketi kapsamlı bir değişimi ve dönüşümü içermektedir.
Odalarımızın hizmet performanslarının arttırılmasını ve kaynak kullanımında verimlilik ve etkinliğin yükseltilmesini esas almaktadır. Bu doğrultuda kurduğumuz ve sürekli geliştirdiğimiz sistemimiz de yönetimde etkinliği ve verimliliği temel alan, hedef ve önceliklerin belirlendiği, katılımcılığa önem veren, şeffaf bir kamu yapılanmasının gereği olarak da Stratejik Yönetim anlayışı benimsenmiştir.
Dünya görüşü ne olursa olsun birlik ve beraberlikle, yan yana, omuz omuza durmalıyız. Şundan eminiz ki ülkemizin geleceğine, iyiye, doğruya, güzele dair hayallerimiz, ümitlerimiz her türlü karanlığı yok edecek kadar büyük ve güçlüdür.
2025 yılı da tıpkı diğer yıllar gibi hızlı geçecek, yürüteceğimiz çalışmalarla iz bırakacağımız bir yıl olmasını temenni ediyorum.
Bodrum Ticaret Odası Stratejik Planı’mızın hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.
Mahmut S. KOCADON
Yönetim Kurulu Başkanı